Anlık Bildirim

Kağıt fiyatlarındaki artış Resmi Gazete'yi de vurdu

Kağıt fiyatlarında yaşanan artış tam 98 yıldır basılan Resmi Gazete'nin kağıda veda etmesine neden oldu. Neredeyse yüz yıllık mazisi olan Resmi Gazete artık sadece dijital ortamda çıkacak.
98 yıldır basılı olarak yayınlanan Resmi Gazete, kağıt fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle bundan böyle sadece dijital olarak hazırlanacak. Bilindiği üzere Resmi Gazete'nin basıldığı Başbakanlık Basımevi Döner Sermaye İşletmesi geçen ay yayınlanan KHK ile kapatılmıştı.
Sözcü Gazetesi'nin haberine göre 7 Ekim 1920'de kurulan ve ilk sayısını da 7 Şubat 1921 yılında çıkaran Resmi Gazete'nin kağıda veda etmesi ile birlikte dünyada sadece üç ülkede (Türkiye, Fransa ve Suudi Arabistan) bulunan, tek renk baskı yapan ve saatte 60 bin baskı kapasitesi olan web ofset makinesi hurdaya ayrılmak üzere.

Basım adedinin düşürülmesi yetmedi

Bir basımevi çalışanı, söz konusu web ofset makinesini alması için bir üniversiteye teklif iletildiğini ancak ilgilenilmediğini belirtti. Başbakanlık Basımevi'nde çok önemli matbaa ünitelerinin yer aldığı ifade ediliyor.
Resmi Gazete yaklaşık 8 bin adet basılıyordu ancak son aylarda bu rakamın 2 binlere kadar düşmüştü. Kağıt fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle hükümet tarafından çıkarılan kararname, yönetmelik, yasa ve genelge gibi kararların yayınlandığı Resmi Gazete artık sadece dijital ortamda çıkacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4147 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, dijital ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim