Anlık Bildirim

Risk Merkezi Raporu, E-devlet'ten ücretsiz olarak sorgulanabiliyor

E-devlet'e yarından itibaren eklenecek özellik ile kredi puanı sorgulaması yapılabilecek. Böylece KKB kredi puanı sorgulaması kolay ve ücretsiz bir şekilde gerçekleşecek.
Vatandaşların hayatını kolaylaştıran ve birçok bilgiye devlet dairesine gitmeye gerek kalmadan ulaşılabilen E-Devlet, her geçen gün hizmet alanını genişletiyor. Normalde ücretli olan risk raporu, E-Devlet üzerinden ücretsiz olarak alınmaya başlanacak.

Yarından itibaren Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi Raporu’na e-Devlet üzerinden ücretsiz olarak ulaşılabilecek. Rapor, ayda bir defa ücretsiz olarak sunulacak.

Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay şu sözleri söyledi:

"Risk raporu ile vatandaşlar banka ve finansal kuruluşlardan kullandığı bireysel ve ticari nitelikli tüm kredi ve kredi kartı limitlerini, vadelerine göre borç bilgilerini ve ödenmemiş olan faiz, komisyon bilgilerini görebilecek.

Raporda, borç bilgileri banka ve finansal kuruluş bazında yer alacak. Vatandaş, tüm borçlarını ve varsa ödenmemiş olan faiz, komisyonlarını topladığında toplam borç tutarına ulaşabilecek. Ayrıca, son 10 yılda banka ve finansal kuruluşlar tarafından yasal takibe intikal ettirilmiş açık ve kapalı durumdaki borçlarını görebilecek."

[Güncelleme] Kullanıma açıldı

Hizmet kullanıma sunuldu. Türkiye Bankalar Birliği çatısı altında 'Risk Merkezi Raporu Başvurusu' adındaki servisten başvuruda bulunabilirsiniz. Kart borçlarınızı gösteriyor. Sistemden iki farklı türde rapor alınabiliyor. Rapor hazırlandığında tarafınıza SMS ile bilgilendirme yapılıyor. Her ay 1 defa ücretsiz rapor alabiliyorsunuz.

Kredi puanı yok 

Daha önceki açıklamalarda belirtilen 'kredi puanı', raporun içeriğinde bulunmuyor. Kredi Limit ve Borç Bilgileri Raporu ve Çek Bilgileri Raporu adında iki farklı rapor bulunuyor. Raporların içeriği hakkında şu bilgilere yer veriliyor:
  • Kredi Limit ve Borç Bilgileri Raporu: Risk Merkezi üyesi banka ve banka dışı finansal kuruluşlardan kullandığınız kredilerin limit ve borç bilgilerinin yer aldığı rapordur.
  • Çek Bilgileri Raporu: Karşılıksız çek, karşılıksız işlemi yapıldıktan sonra ödenen çek ve ibrazında ödenen çek bilgilerinin yer aldığı rapordur.
KKB kredi puanı nasıl sorgulanır? Tam Boyutta Gör
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
80784 kez okundu.
168 kişi, toplam 205 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim