Anlık Bildirim

"Japonya'da satılan akıllı telefonların %76'sı iPhone 5s & 5c"

'Japonya'da satılan akıllı telefonların %76'sı iPhone 5s & 5c'

Yerli olmayan firmayanların zorlandığı pazarlardan olan Japonya'da konu iPhone olduğunda ise bu durum değişiyor. Araştırma şirketlerinden Kantar Worldpanel'in son araştırmasına göre geçtiğimiz ekim ayında ülkede iPhone 5s - 5c çılgınlığı yaşandı.

Araştırma şirketinin paylaştığı verilere göre ekim ayında satılan akıllı telefonların %76'sını iPhone 5s / 5c ikilisi oluşturdu. Sadece Apple için değil, pazar için de rekor anlamına gelen bu sayıya ulaşılmasındaki önemli nedenlerden biri ise ülkenin en büyük operatörü olan NTT DoCoMo'nın ilk defa iPhone satışına başlamış olması.

Daha önceki yıllarda NTT DoCoMo, Apple ile arasında anlaşma sağlayamadığı için iPhone satışı yapamıyordu. Yapılan araştırmalar NTT DoCoMo'nun iPhone satamamaktan ciddi zarar gördüğünü ve son 4,5 senede 3,2 milyon aboneyi rakiplerini kaptırmasının en büyük nedeni olarak iPhone satışı yapamaması olduğunu belirtiyordu. NTT DoCoMo, geçtiğimiz eylül ayında ise 66,800 müşterisini rakiplerine kaptırmış ve yaşanan bu durumu o dönem Apple ile anlaşma sağlanamamış olmasına bağlamıştı.

Geçtiğimiz ağustos ayında ise NTT DoCoMo CEO'su Apple ile anlaşamdıkları "ciddi" pürüzler olduğu yönünde açıklama gelmişti. Ancak iki firma, aralarında bu pürüzleri eylül ayında çözüme kavuşturmuş ve NTT DoCoMo, ülkedeki diğer iki operatör gibi, iPhone 5s ile 5c'yi 20 Eylül'den itibaren satışa sunmuştu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3070 kez okundu.
20 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iPhone 5S ve iphone 5c
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim