Anlık Bildirim

Japonya'da akıllı telefon pazarını etkileyecek devasa bir maden rezervi bulundu

Araştırmacılar Japonya'da, başta akıllı telefonlar, elektrikli araçlar ve rüzgar türbinlerinde kullanılan devasa bir "nadir toprak elementleri" rezervini ortaya çıkardılar.
Japonya, Çin'in "nadir toprak elementleri" üzerindeki tekelini kırmaya hazırlanıyor. Araştırmacılar Çinli üreticilerin temel materyaller üzerindeki tekelini kaldıracak bir maden rezervini ortaya çıkardılar. Çıkan haberlere göre, keşfedilen nadir toprak elementleri rezervi, dünyaya birkaç yüzyıl yetecek kadar maden barındırıyor.

Bulunan madenler 700 yıllık küresel talebi karşılayabiliyor

Araştırmacılar çıkan madenlerin 16 milyon ton olduğunu ve bu elementlerin, akıllı telefonlar, elektrikli ve hibrid arabalar, şarj edilebilir piller ve ekran panellerine kadar bir çok elektronik cihazın üretiminde kullanılabileceğini belirtiyorlar. Çin uzun yıllar boyunca bu madenlerin çoğunu sıkı bir şekilde kontrol ediyor ve büyük elektronik üreticisi Japonya'ya pek de cüzzi olmayan rakamlarla satıyordu. Görünen o ki bu gelişme, Çin'in tekelleştiği nadir toprak elementleri pazarında kartların yeniden dağıtılmasını sağlayacak.
Japon araştırmacılar, başkent Tokyo'nun 2.000 kilometre güneydoğusundaki Ogasawara Adaları'ndaki deniz yatağında aradıkları şeyi bulduklarını belirtirken, raporda yer alan bilgilere göre Japonya kıyılarındaki nadir toprak elementleri madeninde, küresel talebi karşılayacak 780 yıllık  itriyum, 730 yıllık disprozyum, 620 yıllık evropiyum ve 420 yıllık terbiyum yatıyor. Bu gelişmelerden sonra 2010 yılından bu yana nadir toprak elementleri fiyatlarını yükselten ve çeşitli kotalar koyan Çin'in nasıl bir strateji izleyeceği ise merak konusu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15184 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Japonya, çin ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim