Anlık Bildirim

Huawei kendi mobil işletim sistemini geliştirdiğini açıkladı

Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei, özellikle son dönemlerde yaşadığı baskı ve ambargolar sonucu B planını hazırladı. Yapılan açıklamaya göre şirket kendi mobil işletim sistemi üzerinde çalışıyor.
Akıllı telefonların büyük bir kısmı Android işletim sistemi üzerinde çalışıyor. Google hizmetlerinin neredeyse olmadığı Çin'de bile cihazlar Android tabanlı. Birçoğunun kendi işletim sistemlerini kullanmak istediği su götürmez bir gerçek olsa da, Google ekosisteminin dışında durmak büyük bir dezavantaj.

Huawei B planını hazırladı

Ancak bu duruma Çinli telekominikasyon devi Huawei'nin hazırlıklı olduğunu söylemek mümkün. Zira şirket CEO'su Richard Yu, Alman Welt yayınına verdiği demeçte, Android'i kullanamayacak duruma geldiklerinde şirketin kendi mobil işletim sistemi ile devam edebileceğini B planları olduğunu açıkladı. Yu yaptığı açıklamada: "Kendi işletim sistemimizi hazırladık. Bu sistemleri artık kullanamayacağımız bir durumda, hazırlıklı olacağız. Bu bizim B planımız. Ama elbette Google ve Microsoft ekosistemleriyle çalışmayı tercih ediyoruz." ifadelerini kullandı.
Huawei, Android'e alternatif olarak kendi platformunu geliştiren ilk firma değil. Samsung da geçmişte Tizen işletim sistemini piyasaya sürmüştü. Huawei'nin endişelerine gelecek olursak da, şirket özellikle ABD ile yaşanan krizler sonucunda Android işletim sistemini kullanamayacağı günlerin de hazırlığını yapıyor diyebiliriz. Ayrıca günün birinde Google'ın Android işletim sistemini açık kaynaklı yapmak yerine, sadece kendinin kullanabileceği ihtimali de düşünülüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11977 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, Android ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim