Anlık Bildirim

Huawei P30 modeli ile çekildiği açıklanan fotoğraflar, stok fotoğraf çıktı

Huawei'nin yakında piyasaya sürmeye hazırlandığı P30 serisi başka bir konuyla gündemde. Şirketin bu cihazlarla çekildiğini iddia ettiği fotoğrafların stok fotoğraf olduğu ortaya çıktı.
Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei'nin yakında tanıtımını yapmaya hazırlandığı P30 serisi farklı bir konu ile gündeme geldi. 5x periskop zoom kamerasıyla geleceği açıklanan cihazın örnek fotoğraflarının P30 modeli ile değil, DSLR fotoğraf makinesiyle çekildiği belirlendi.

Bunu yapan ilk şirket Huawei değil

Şirket birkaç gün önce resmi Weibo hesabından Huawei P30'un zoom yeteneklerini ön plana çıkaran birkaç görsel paylaştı. Etkileyici görünen bu fotoğrafların kısa bir süre içinde stok fotoğraf sitelerinde çıkması ise bu karelerin P30 veya P30 Pro modelleriyle yakalanmadığını gözler önüne serdi.
Kullanıcılar bu fotoğrafların bazılarının stok fotoğraf sitelerinde olduğunu, bazılarının da profesyonel fotoğraf sanatçılarına ait olduklarını ortaya çıkardılar. Özellikle patlayan yanardağ fotoğrafının 2009 yılında çekildiği ve GettyImages adlı stok fotoğraf sitesinde satıldığı açıkça görülüyor. Huawei cihaz tanıtımında DSLR fotoğraf kullanan ilk şirket değil ancak böylesine dev şirketlerin bu tür yöntemlere başvurmaları ise akıl alır bir durum değil.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8868 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
fotoğraf, huawei ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim