Anlık Bildirim
Sıradaki Video

Honor 10 ön inceleme "Huawei P20'nin uygun fiyatlı hali"

Honor 10, tasarımı ve sahip olduğu özelliklerle Huawei P20 almak isteyip fiyatı nedeniyle bekleyenlerin aklını çelebilir. Kirin 970 ile donatılan telefon, tasarımsal olarak P20'nin ikizi denebilir.
Donanım Haber olarak Londra’da düzenlenen Honor 10 avrupa lansmanındayız.

Huawei’nin özellikle gençleri hedefleyen ve fiyat konusunda rekabetçi markası Honor’un bugün avrupa lansmanını gerçekleştirdiği Honor 10, Huawei P20’nin fiyatını yüksek bulanlar için oldukça iyi bir alternatif.
Honor 10 ön inceleme 'Huawei P20'nin uygun fiyatlı hali' Tam Boyutta Gör


İlk olarak telefonun görüntüsü ile başlamak istiyorum. Honor, her ne kadar fiyat performans oranı yüksek telefonlar üretme hedefinde olsa da Honor 10’u elinize aldığınızda hissettirdikleri ile kesinlikle üst seviye telefonlardan aşağı kalır bir yanı yok.

Cam arka panel, köşeden köşeye ekran, metal çerçeve bu telefon hem görüntüsü hem de malzeme kalitesi ile tam bir amiral gemi.

1080x2280 piksek çözünürlüğe sahip olan 19:9 formatlı 5.84” köşeden köşeye ekran ile donatılan telefonda IPS panel tercih edilmiş.
Honor 10 ön inceleme 'Huawei P20'nin uygun fiyatlı hali' Tam Boyutta Gör


Ekran altındaki ufak boşluğa yerleştirilen parmak izi okuyucuya ulaşması oldukça kolay ve en azından boşluk parmak izi okuyucu ile değerlendirildiği için bu kısım gözü rahatsız etmiyor.
Honor 10 ön inceleme 'Huawei P20'nin uygun fiyatlı hali' Tam Boyutta Gör


3,5mm ses çıkışının unutulmadığı Honor 10 aynı zamanda infrared verici ile de donatılmış. Böylece evinizde televizyon, klima gibi uzaktan kumandalı cihazları telefon üzerinden kontrol edebiliyorsunuz.

Yeni nesil Android telefonlar için standart halini alan çentikli tasarıma yer verilen Honor 10’da ön tarafta F 2.0 lensli 24MP kamera yer alırken arkada biri 16 MP renkli, diğeri 24MP siyah beyaz sensörlü olacak şekilde f1.8 lensli 2 kamera konumlandırılmış.
Honor 10 ön inceleme 'Huawei P20'nin uygun fiyatlı hali' Tam Boyutta Gör


Bu kameralar ile Bokeh efekti verilmiş fotoğraf yanında orijinal siyah beyaz fotoğraflar da kayıt altına almanız mümkün.

Yonga tarafında Kirin 970’i görüyoruz. 8 çekirdekli işlemcide 4 tane güçlü Cortex A73 yongasına 4 tane güç tasarrufu odaklı Cortex A53 yongası eşlik ediyor.

GPU tarafında ise Mali-G72 MP12 görüyoruz. Huawei, bu yongayı P20 ve P20 Pro’da da kullanıyor fakat yetenekleri ile aslen en tepe telefonlardan çok Honor 10 gibi özellikle fiyatıyla ilgi çekmeyi hedefleyen tepe modellere daha uygun. Zira Kirin 970, donanımsal sınırlamalar nedeniyle 4K videolarda 30FPS kayıt hızı sunabiliyor.
Honor 10 ön inceleme 'Huawei P20'nin uygun fiyatlı hali' Tam Boyutta Gör


Performans olarak Qualcomm tarafındaki rakibi ise Snapdragon 835 oluyor.

Honor 10 kutudan Android 8.1 yüklü olarak geliyor. Kullanıcıya kutudan çıktığı gibi en güncel sürümün sunuluyor olması önemli bir ayrıntı.

Honor 10’da yapay zeka vurgusu yapılıyor. Sahip olduğu Kirin 970 yongası içinde yapay zeka işlemleri için özelleştirilmiş bir birim yer almakta.

Sahip olduğu arayüz, kullanıcı alışkanlıklarına göre uygulama önerileri yapabiliyor olsa da yapay zeka yoğun olarak kamera uygulamasında kullanılıyor. Uygulama sahneye göre ayarları otomatik yaparak en iyi fotoğrafın çekilmesinde yardımcı olmaya çalışıyor.
Honor 10 ön inceleme 'Huawei P20'nin uygun fiyatlı hali' Tam Boyutta Gör


Kameralar teknik açıdan Mate 10 ve Mate 10 Pro’da kullanılanlarlar aynı özelliklere sahipler. En büyük ve deneyimi kötü etkileyen fark ise Mate 10 ve Mate 10 Pro’da optik stabilizasyon varken Honor 10’un kameralarında sadece dijital stabilizasyon yer alıyor.

Honor 10’da he ne kadar optik yakınlaştırma olmasa da çift kameradan gelen bilgi kullanılarak oldukça net 2x yakınlaştırma yapabiliyor. Burada yaptığımız denemelerde 2x yakınlaştırma kalitesi memnun ediciydi.

Honor 10’un ön kamerasında da portre modu yer aldığını ve arka planın bulanık göründüğü fotoğraflar çekebildiğini belirtip, kamera hakkındaki notlarımızı şimdilik bitirelim.

Lansman koşulları ve sonrasında kameraları detaylı test etmek için vakit bulamadığımızdan dolayı, kamera deneyimi hakkında daha sonra detaylı bir video çekip sizlerle paylaşacağım.
Honor 10 ön inceleme 'Huawei P20'nin uygun fiyatlı hali' Tam Boyutta Gör


Telefonda 3400mAh batarya bulunuyor. Mate 10 deneyimlerim sonrasında Honor 10’un bir günü fazlasıyla çıkartabileceğini söylemek zor olmaz. Tabi kesin konuşmak için telefonu en az 1-2 hafta farklı koşullarda kullanıp pil tüketimini gözlemlemek gerekli.

Işığın geliş açısına göre farklı renklere bürünen cam kaplı arka yüzeyi, malzeme kalitesi, kamera yetenekleri ve hızıyla sınıfında iddialı bir model olan Honor 10 ile ilgili ilk izlenimlerimizi aktardık.


 
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim