Anlık Bildirim

Honda, Türkiye'deki Civic üretimine 2021'de son veriyor [Güncelleme]

Japon üretici Honda'nın İngiltere'deki fabrikasını 2022'de kapatacak olması gündeme bomba gibi düştü. Fakat karar İngiltere ile sınırlı değil gibi görünüyor. Şekerpınar'daki fabrika da kapatılabilir.

Honda, Türkiye'deki Civic üretimine 2021'de son veriyor [Güncelleme] Tam Boyutta Gör

Güncelleme: Konuyla ilgili Honda'dan beklenen açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre Türkiye'deki Honda Civic üretimine 2021 yılında son verilecek. Yetkililer, "Türk hissedarlar ile yapıcı diyaloğumuz sürecek. Türkiye'deki iş operasyonlarımıza devam etme niyetindeyiz." ifadelerini kullandı.
Japon üretici Honda’nın İngiltere’deki Swindon fabrikasını 2022 yılında kapatacağına yönelik iddialar otomotiv sektörünün gündemine bomba gibi düşmüştü. Fakat gelen haberlere göre Honda’nın bu kararı İngiltere ile sınırlı değil. Sevilen marka Honda'nın Türkiye’deki fabrikasını da kapatması gündemde.

Tüm dünyada büyük gündem oluşturan fabrika kapatma kararının sebebi olarak İngiltere’nin AB’den ayrılması, yani Brexit gösterilmişti. İngiltere North Swindon Milletvekili Justin Tomlinson ise kararın Brexit ile ilgili olmadığını açıklayarak Türkiye’yi de yakından ilgilendiren bir iddiada bulundu. Tomlinson, “Honda, Türkiye'deki fabrikasını da kapatacak ve tüm Avrupa için Japonya'daki merkezinde üretim yapacak” şeklinde konuştu.

Honda Türkiye'deki fabrikasını kapatacak mı? 

Honda kararında netleşti. Honda’nın İngiltere’den çekilme kararının Brexit ile ilgisi yok. Japon otomotiv üreticisi Türkiye’deki fabrikasını da kapatacak. Çünkü markanın yeni üretim stratejisi doğrultusunda, tüm Avrupa için üretimi Japonya’daki fabrikadan sağlanacak

Honda’nın Şekerpınar fabrikası markanın Avrupa’daki iki otomobil üretim tesisinden biri. Fabrikada 1997 yılından bu yana Civic modelinin seri üretimi yapılıyor. Şirkete yakın kaynaklar bu haberi doğrulasa da henüz Honda’dan konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmedi. Eğer söylenenler doğruysa, fabrikada çalışan yaklaşık bin kişinin işsiz kalması söz konusu olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20299 kez okundu.
51 kişi, toplam 60 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
honda civic, honda türkiye ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim