Anlık Bildirim

Hindistan'da 16 öğrenci PUBG Mobile oynadıkları gerekçesiyle tutuklandı

PUBG Mobile, gençleri kötü etkilediği gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde Hindistan'ın Gujarat eyaletinde yasaklanmıştı. Son zamanlarda eyalette 16 genç yasağı çiğnedikleri için göz altına alındı.
30 milyonu aşkın günlük aktif kullanıcı sayısıyla son yılların en revaçta mobil oyunlarından PUBG Mobile, özellikle çocuk ve ergen kullanıcılarına kötü örnek olduğu, olumsuz davranışlar sergilemelerine sebep olduğu gerekçesiyle sıkça tartışmalara konu oluyor. Özellikle Hindistan genç kullanıcıları oyundan uzak tutmaya çalışıyor ve bu konuda çok sıkı tedbirler alıyor. Örneğin Hindistan'ın Gujarat eyaleti halihazırda PUBG Mobile'ı yasaklamış durumda ve eyaletteki vatandaşların oyunu oynamaları yasal değil.
 
Indian Express'in haberine göre, PUBG Mobile'ın eyalette yasaklanışından yaklaşık 1 hafta sonra oyunu oynarken yakalanan 10 üniversite öğrencisi göz altına alındı. Eyalette görev yapan bir polis memurunun açıklamalarına göre, gençler oyuna öylesine bağımlı olmuşlardı ki polis ekibinin bulundukları yere geldiğini bile fark edememişlerdi ve oyunu oynadıkları sırada kıskıvrak yakalanmışlardı. Neyse ki, daha sonra gençlerin hepsi kefalet ödeyerek serbest bırakıldılar.
Son günlerde eyalette PUBG Mobile yüzünden yapılan gözaltılar yalnızca bu 10 öğrenciyle de sınırlı değil. 18-22 yaşları arasındaki 6 öğrenci daha PUBG Mobile oynadıkları gerekçesiyle göz altına alındılar ve tıpkı diğerleri gibi kefaletle serbest bırakıldılar. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10214 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, hindistan ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim