Anlık Bildirim

Harici Intel grafik birimi 2020 yılında geliyor

Intel’in gerçek anlamda oyunculara yönelik güçlü grafik birimleri 2020 yılında piyasaya çıkacak. Raja’nın başında olduğu ekip büyük bir bütçeyle yoğun bir çalışmaya girişti.

Intel’in Raja Khoduri’yi transfer etmesinin ardından harici grafik birimini ne zaman geliştireceği merakla beklenmeye başlamıştı. Otoriteler en az 3 yıllık bir süreç beklerken Intel sürpriz yaptı.

Intel grafik birimleri ne zaman geliyor?

Bilindiği gibi Intel’in işlemcilere entegre grafik birimleri hiç bir zaman tatmin edici seviyede olmadı ve oyun severler giriş seviyesi de olsa bağımsız ekran kartlarına yöneldi. Özellikle AMD ile yapılan ortaklık sonrasında Intel’in grafik performansında çıtayı yükseltmek istediği görülmüştü.

Aslında Intel ve AMD ortaklığının perde gerisinde Intel’in kendi grafik birimini geliştirmek adına yapılmış önemli bir hamle olduğunu söylemek yanlış olmaz. Aynı zar üzerinde farklı yongaları birleştiren EMIB teknolojisinin olgunlaşması adına AMD ile dirsek teması kurulacak gibi gözüküyor.

Intel işlemcilerinde kullanılan Iris grafik birimi Nvidia teknolojilerinin lisansı üzerine inşa ediliyordu. Geçen yıl Intel’in Nvidia ile olan lisans anlaşmasının bittiği biliniyor ancak patentlere halen ulaşım hakkı olduğu belirtiliyor. Yani Iris grafik birimleri yeni grafik birimi gelse dahi alt seviye işlemcilerde yer almaya devam edecek.

Raja’nın transfer edilmesi ile birlikte yoğun bir çalışma sürecine giren Intel, 2020 yılında ilk örneklerini piyasaya sürmeyi planlıyor. Firma resmi Twitter hesabından yaptığı duyuruda bu tarihi verdi.

Şu andan itibaren yaklaşık 1.5-2 yıl gibi bir zaman dilimi olduğunu söyleyebiliriz. Sıfırdan grafik birimi geliştirmek zor bir süreç ve 4 yıla kadar yayılabileceği uzmanlar tarafından belirtiliyor. Intel’in bu kadar kısa sürede bunu nasıl başaracağı merak konusu. Ayrıca Iris birimlerinin aksine oyunları rahat bir şekilde kaldırabilecek kadar güçlü olması gerekiyor.

Elbette Raja’nın ekibine çok büyük bir bütçe ayrıldığı biliniyor. Bu bakımdan Raja’nın AMD’ye göre daha rahat hareket ettiğini söyleyebiliriz. AMD’yi yeniden grafik pazarında rekabete sokan Raja’nın Intel’i hangi noktalara getireceğini zamanla göreceğiz.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim