Anlık Bildirim

Google Andromeda, başlangıcı iki cihaz ile yapıyor

Bugüne kadar alışageldiğimiz Android ve Chrome işletim sistemlerini tek bir çatı altında toplamaya hazırlanan Google, açılışı da iki farklı cihazla yapmayı planlıyor.

Google’ın Android ve Chrome işletim sistemlerini bir araya getireceği Andromeda platformunun ilk işaretleri gündeme bomba gibi düştü. Aradan kısa bir süre geçmeden yeni platformun ilk olarak iki cihazda boy göstereceği iddiaları gündeme geldi.

Google’ın 4 Ekim tarihinde yapacağı etkinlikte Pixel olarak isim değişikliğine gittiği HTC imzalı iki yeni akıllı telefonunu tanıtması bekleniyor. Ayrıca Android 7.1 güncellemesinin de bu etkinlik ile birlikte dağıtıma başlayacağı ifade ediyor.

Google’ın sürprizleri bununa sınırlı kalmayacak. Andromeda işletim sisteminin erken sürümünü teknoloji dünyası ile tanıştıracak olan Google, yol haritasına da netlik kazandıracak. Andromeda işletim sisteminin ön izleme olarak yıl sonuna yetişebileceği ifade ediliyor.

Yeni Cihazlar

Gelecek yıl ise Andromeda platformu ilk cihazlarda kendisine yer bulacak. Bunlardan birisi Huawei’nin Nexus tableti. Bu yıl itibariyle Google’ın terk etmesini beklediğimiz Nexus ismi yeniden karşımıza çıkıyor. Bu noktada eski isme neden yer verildiği biraz karanlık. 4 Ekim tarihinde muhtemelen bu karışıklık giderilecektir.

Huawei Nexus tablet modelinin geliştiricilere hitap edecek bir ürün olması bekleniyor. Yıl sonunda piyasaya çıkacak olan tablet geliştiricilere de bir referans olacak. Andromeda işletim sistemi kullanıma sunulmadan önce Google’ın geliştirici desteğini arkasına almak istediği tahmin ediliyor.

Diğer taraftan son kullanıcıya ulaşması beklenen ilk Andromeda cihazı bir dizüstü modeli olacak. 12.3 inçlik bir ekran barındıracak ultra ince dizüstü modeline Intel Core M3 veya Core i5 işlemciler hayat verecek. 8GB/16GB RAM, 32GB/64GB/128GB depolama kapasitesi, iki adet USB Tip-C portu, 4 mikrofon, arka aydınlatmalı klavye, ekran kalemi desteği, 10 saat pil ömrü gibi özelliklere sahip olması beklenen modelin fiyatı da 800$ seviyesinde olacak. Piyasaya çıkış tarihi ise gelecek yılın sonbahar ayları.

Chrome OS döneminde bir iki istisna dışında düşük fiyat politikasına bağlı kalan Google, Andromeda ile çıtayı biraz daha yükseltecek gibi görünüyor. Üst seviyede mücadele etmek için Andromeda platformunda ne tür ön çıkan özellikler olacak zamanla göreceğiz. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim