Anlık Bildirim

Gigabyte, harici ekran kartı kutularında maliyeti düşürüyor

Harici ekran kartı kutuları artık yavaş yavaş yaygın bir hale gelmeye başladı. Yine de kutu fiyatları neredeyse iyi bir oyuncu dizüstü fiyatına yaklaşıyor. Gigabyte buna bir çözüm bulmuş.

Thunderbolt teknolojisi sayesinde bugün artık ince dizüstü modellerine harici ekran kartı bağlayabiliyoruz. Bununla birlikte harici ekran kartı kutuları neredeyse bir dizüstü fiyatına yaklaşıyor. Computex 2017 fuarında sahne alan Gigabyte, maliyetleri düşürmenin bir yolunu bulmuş.

Küçük boyut

Firmanın tanıttığı Aorus GTX 1070 Gaming Box adındaki kutu, tam boy bir GeForce GTX 1070 yerine tek fanlı mini-ITX bir ekran kartı barındırıyor. Böylece kutunun boyutları oldukça küçülmüş. Tek bir fan ile desteklenen kutuda ekran kartının çıkışları yanında 4 adet USB 3.0 portu ve bir adet Thunderbolt 3 çıkışı yer alıyor.

Aorus GTX 1070 Gaming Box kutusunun fiyatı 600$ olarak belirlenmiş. Zaten ekran kartının fiyatı 400$ civarında. Bu durumda kutunun kendisi de 200$ fiyat etiketine sahip oluyor. Kaynaklar piyasadaki en ucuz harici ekran kartı kutusundan 100$ daha düşü fiyata sahip olduğunu belirtiyor.

Gigabyte’ın sadece kutuyu satıp satmayacağı bilinmiyor ancak mini-ITX ekran kartı tercihi yapacaklar için sadece kutunun fiyatı da iyi bir seviyede. Aorus GTX 1070 Gaming Box yaz sonunda piyasaya çıkacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim