Anlık Bildirim

Galaxy S8 ve S8+ amiral gemilerinde Sony'nin pilleri kullanılacak

Yayınlanan yeni bir rapora göre Samsung yeni amiral gemisi Galaxy S8'de kullanılacak pillerin bir bölümünü Sony'den tedarik edecek. Telefonlarda ayrıca Samsung SDI ve Murata'nın pilleri de yer alacak.
Samsung, Galaxy Note 7 geri çağırmalarının ardından yaklaşmakta olan Galaxy S8 ve Galaxy S8+ telefonlarındaki bataryayla ilgili en ufak bir güvenlik sorunu yaşansın istemiyor. Bu nedenle kullanılacak piller, şirketin yeni amiral gemisinde en önem verdiği konu haline gelmiş durumda.
Wall Street Journal'ın yakın tarihli bir raporuna göre Samsung, Galaxy S8'in üçüncü pil tedarikçisi olarak Sony'yi seçmiş durumda. Şirket, Galaxy S8 için Japon teknoloji devi Sony Corporation'dan lityum iyon pil alacak. Telefon tanıtılana kadar iki şirketin bu bilgileri doğrulaması beklenmiyor.
Sony böylece Murata Manufacturing ve Galaxy Note 7 için pil tedarik eden Samsung SDI'ın ardından Galaxy S8'in üçüncü pil tedarikçisi olacak. İlk geri çağrılan Note 7'lerde Samsung SDI tarafından üretilen pillerin kullanıldığı göz önüne alındığında, Güney Koreli devin kuruluşu için hala kafalarda bazı soru işaretleri var.

Samsung, pil tedarik zincirini çeşitlendirmek istiyor

Kısa bir süre önce, Samsung SDI'ın Çin'deki fabrikasında yangın çıkmıştı. Yangının üretim bölümünde değil atık deposunda çıktığını belirtmek gerekir. Samsung SDI'ın yaklaşmakta olan Galaxy S8 için zaten pil üretimine başladığı söyleniyor.
Samsung'un Sony ile anlaşması, şirketin pil tedarik zincirini çeşitlendirmek istemesini ve olası hata riskini azaltmaya çalıştığını gösteriyor. Samsung ve bağımsız laboratuarlarda yürütülen soruşturmalara göre Galaxy Note 7'nin çöküşü iki ayrı pil arızasından kaynaklandı.
Samsung, Note 7'nin patlama nedenini açıkladığı gün telefonların ısınmaya karşı direncini değerlendirecek ve pilin aşırı ısınma riskini azaltacak çok sayıda güvenlik önlemi ve testi de duyurdu. Şirketin yeni kalite güvence testleri, üretim aşamasından telefonun sevkiyat için fabrikadan çıkışına kadar devam edecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7269 kez okundu.
25 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sony, Samsung ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim