Anlık Bildirim

 
Son dönemde akıllı telefonlara artan ilgi sonucu bellek üreticileri üretim bandlarının ciddi bir bölümü bu cihazlara ayırmış durumda. Buna bağlı olarak bilgisayar sektörü ciddi stok sıkıntısı yaşamakta.

Gelen haberlere göre içinde buluduğumuz ayda ekran kartı belleklerinin fiyatı 6.50$’dan 8.50$’a çıkarak yaklaşık %30’luk yükseliş gerçekleştirdi. Bunda yukarıda belirttiğimiz nedenin yanı sıra sunucu sınıfına ağırlık verilmesinin de etkili olduğu düşünülüyor.
Pastanın %55’lik payına tek başına sahip olan Samsung'un, sunucu sınıfı bellek üretim hacmini mevcut kapasitesinin %12’sinden %27’sine tekabül edecek şekilde yükseltmesinin bu durumu kuvvetlendirdiği belirtiliyor.

Yıl sonuna kadar fiyatlar artacak

Bununla birlikte firmanın GDDR bellek üretimini yılın son çeyreğinde arttıracağı iddiaları da mevcut fakat 4. çeyrekte satılan ürünlerin üretimi 3. çeyrekte yapıldığı için durumun yılın sonuna kadar devam edeceği tahmin ediliyor.

Bu kadar kötü haberden sonra biraz iyi habere yer vererek sözlerimizi noktalayalım. GDDR bellekler değil belki ama NAND Flash piyasasında yıl sonuna kadar fiyatların sabit kalacağı veya düşebileceği öngörülmekte. Buna sebep olaraksa SK Hynix’in yeni üretim sürecine geçişte stabilliği yakalaması gösteriliyor. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2655 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, micron ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim