Anlık Bildirim

Foxconn yöneticisi fabrikadan 5700 adet iPhone çaldı!

Tayvanlı dev imalat şirketi Foxconn'da eski bir fabrika yöneticisinin 5700 adet iPhone kaçırıp bunları sattığı ortaya çıktı. Tutuklanan yönetici için 10 yıl hapis isteniyor.

Foxconn yöneticisi fabrikadan 5700 adet iPhone çaldı!
 

Dünya’nın en büyük elektronik imalatçısı ve iPhone tedarikçisi olan Foxconn’un eski bir üst düzey yöneticisi 5700 adet iPhone’u kaçırıp bunlar üzerinden haksız gelir elde ettiği gerekçesiyle tutuklandı. Daha önce de yine aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Tsai Soy isimli çalışan, mahkeme tarafından kefaletle serbest bırakılmıştı.

Çin’in Shenzhen şehrindeki Foxconn fabrikasında üretilen ürünlerin test ve kontrol aşamasında görev alan Tsai, kontrolden geçtikten sonra imha edilmesi gereken telefonları imha etmek yerine kaçırıp satışını gerçekleştirmiş ve bu satışlardan 1.5 milyon dolar civarı bir kazanç elde etmiş. Tsai’nin kaçırdığı telefonların büyük bir çoğunluğu iPhone 5 ve 5s modellerinden oluşuyor.  Tsai güveni suistimal suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Aralarında Intel, Microsoft, HP, Toshiba, Sony gibi firmaların da bulunduğu pek çok önemli markanın imalatından sorumlu olan Foxconn daha önce 2007 ve 2012 yıllarında kötü çalışma koşulları ve işçi intiharları ile prestij kaybetmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5137 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
çin, iPhone 5S ve
4 etiket daha iphone 5 foxconn shenzen Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim