Anlık Bildirim

Fırtına sayesinde 130 milyon yıllık dinozor ayak izi ortaya çıktı

İngiltere'nin bir bölümünde etkili olan Ciara Fırtınası, yaklaşık 130 milyon yıllık olduğu değerlendirilen dinozor ayak izini ifşa etti. Detaylar haberimizde.
Fırtına sayesinde 130 milyon yıllık dinozor ayak izi ortaya çıktı Tam Boyutta Gör
 

Ciara Fırtınası
 geçtiğimiz hafta, İngiltere'nin Wight Adası'nda, bir dinozora ait ayak izini gün yüzüne çıkardı. Daily Mail gazetesindeki habere göre iz, kil içinde korunmuş. Yaklaşık 130 milyon yıllık olduğu tahmin edilen izin sahibi Neovenator veya ona benzeyen bir başka avcı cins. Neovenator üyelerinin boyu 10 metreye ulaşabiliyor.

 
Ayak izi, hızı saatte 100 kilometreye varan kuvvetli rüzgarların ve yoğun yağışın vurduğu Sandown Koyu'nda bulundu. Keşfi yapan fosil avcısı grup, bölgede turlar da düzenliyor. Ayak izinin, düzenli su baskınları yaşayan ve kuruyan bataklık gibi ortamlarda korunabileceğini söylüyorlar.
Wessex Formasyonu adıyla bilinen jeolojik oluşumda bulunan yumuşak kildeki ayak izinin, gelgit sularının aşındırması sonucunda yok olma riski var. Şiddetli fırtınalar daha önce de çok sayıda dinozor ayak izini ortaya çıkartmıştı. Hastings kenti yakınlarında bulunan bu izlerin; otçul stegosaurus'a, zırhlı ankylosaurus'a veavcı dinozor Theropoda grubundaki türlere ait olduğu açıklanmıştı.
Fırtına sayesinde 130 milyon yıllık dinozor ayak izi ortaya çıktı Tam Boyutta Gör
 
Frankfurt'taki Senckenberg Müzesi'nden bir Stegosaurus örneği (Vikipedi)

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim