Anlık Bildirim

Enflasyonla mücadele için web sitesi kuruldu

"Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı" kapsamında alınan kararlar belli oldu. İnternet sitesi kuruldu. Yüzde 10 indirim çağrısı yapıldı. İşletmelere finansman desteği sağlanması kararı alındı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bugün yaptığı basın toplantısı ile Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı kapsamında alınan kararları açıkladı. Yıl sonunda enflasyonun beklenenden yüksek çıkmaması için seferberlik başlatıldı.


Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı kapsamında web sitesi kuruldu. Bu programa destek vermek isteyen firmalar, enflasyonlamucadele.org.tr adresinden başvuruda bulunabilecek. Vatandaşlar, programa destek veren firmaların isimlerini bu sitede görebilecek.


Ürün ve hizmetlerinde yıl sonuna kadar tüm indirimlere ek olarak yüzde 10 asgari indirim taahhüdü veren firmalar Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı’na katılabiliyor. Bu firmalar mağaza önlerinde, ürün etiketlerinde ve görsellerinde bakanlığın belirlediği indirim logolarını kullanabilecek.

Enflasyonun yüzde 6'ya indirilmesi hedefi

Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı, 2021 yılına kadar uygulanacak. 2021’e kadar enflasyonun yüzde 6’ya indirilmesi ve 2 milyon yeni istihdam sağlanması hedefleniyor.

Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı kapsamında alınan kararların öne çıkanları şöyle:

  • İşletmelere TL cinsi krediler için yüzde 14’e kadar finansman desteği sağlanacak.
  • Elektrik ve doğalgaza yıl sonuna kadar zam yapılmayacak.
  • Firmalara en az yüzde 10 indirim çağrısı yapıldı. Çağrıya destek veren firmalar, programa özel hazırlanan yüzde 10 indirim logosunu kullanabilecek.
  • Bankalar, 1 Ağustos 2019'dan itibaren geçerli olmak üzere yüksek faizlerde kullandırılan kredilerin faizini yüzde 10 düşürecek

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20668 kez okundu.
79 kişi, toplam 85 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
enflasyon, Ekonomi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim