Anlık Bildirim
Sıradaki Video

En iyisi, en pahalısı "Corsair ST100 RGB Premium" kulaklık standı!

Bu videoda Corsair ST100 RGB Premium kulaklık standının tasarımını, metal gövdesini ele alıyor, üzerindeki giriş çıkışları sınayıp RGB aydınlatmalarının keyfini çıkarıyoruz.
Ürünün adını iyi kavramak lazım arkadaşlar, Corsair ST100 RGB Premium, vurgu yapıyorum Premium, yani yüksek kaliteli olduğu, seçkin bir ürün olduğu özellikle vurgulanmış. Yani her kullanıcıya, her bütçeye hitap etmek gibi derdi yok. Biz de Premium gözlüklerimizi takalım ve kutusundan incelemeye başlayalım.

Siyah-sarı, şık kutusunun içerisinden 1.8 metrelik kablosu, kullanma kılavuzu ve pek tabii bol bol poşet ve korumanın içerisinde standın kendisi çıkıyor, 2 yıl garantili ürün.

Boyutlar ve görünüm. 25.1cm boyunda, 11.9cm enindeki standın tamamı metal malzemeden, soğuk metal hissiyatı harika. Bir kısmı biraz daha kumlu, bir kısmı biraz daha mat. Alyan vidalar endüstriyel ve kaslı görünümünü süsleyen ufak detaylardan. Kenarları elmas kesim ama yansıyan türde değil, sadece biraz daha parlıyor.

Göründüğünden ağır ve diri, insan kuvvetiyle eğilebilecek, yamulabilecek bir şey değil. Yere oturduğu üniteden standın ucuna kadar yekpare, tek parçadan imal edilmiş.

Stand bir kulaklık alıyor, ikincisini koyunca çok zorlama görünüyor zaten. Kafa bandının oturduğu yerde herhangi bir yastık yok, gerçi bir zararı da yok, Corsair Void serisinin kafa bandında fazlasıyla yastık var zaten, koyunca sünger gömülüyor, kulaklık oturuyor standa. Başka marka kulaklıklar da sorun oluşturacağını düşünmüyorum deneyimlerim çerçevesinde.
Altı etiket kısmı hariç tamamen kauçuk bir malzemeyle sarılmış, tutunca ebedi bırakmayan türden ama tutunursa. Niye, çünkü altı ilginç bir şekilde, bendeki test ürünüyle alakalı bir şey de olabilir, ortadan hafif şişkin, bu yüzden yüzeyle teması zayıflamış. Bu tabii masada geziyor demek değil, koyduğunuz yerde duruyor, kablosu standı sağa sola çekmiyor ama beklemediğim bir şeydi.

Üzerinde iki Tip A, USB 3.1 standardında birinci jenerasyon port var. Bilgisayara Micro B 10 pin, hayli kalın ve sağlam bir kabloyla bağlanıyor, bu kablo hem veri hem de güç aktarımıyla görevli. Portlar teorik olarak 5Gbit/saniye, yani 600MB/saniye civarı hız destekli. Ben hem USB 3.1 harici diskim hem de kart okuyucusuyla 150MB/saniye destekli UHS II hafıza kartımdan aynı anda aktarım yapayım dedim mesela, sadece bir port görev yaptı. Farklı bir senayoda birine kablosuz kulaklığın alıcısı, diğerine harici diskimi taktım, ikisi de birbirine ilişmeden, sorunsuz çalıştı.

Bir de 3.5mm jack var tabii, kulaklıklar hep USB’li olacak değil ya. Jack 4 kutuplu ve 16-bit 48kHz destekli. Corsair HS60’ı önce kasanın kendi 3.5mm jacklarına bağladım, sonra da ST100’dekine bağladım, arada maksimum ses veya detay anlamında bir fark sezmedim. İsterseniz jacka bağlı, kulaküstü, kafaüstü, kulakiçi herhangi bir kulaklık olabilir, 7.1 çevresel ses profili uygulayabiliyorsunuz, sesler bir miktar çevresellik kazanıyor.

ST100’ü Premium yapan ilk şey üstün malzeme kalitesiydi, 100’lük öğrenci olmaz diyebilirsiniz ama malzeme kalitesi, şık tasarımı en az bir 95’i hak ediyor, 5 puanı kauçuk malzemenin oradan kırdım.

Şimdi sıra hepimizin favorisi, RGB! Tamam, hepiniz sevmiyorsunuz RGB olayını ama ne yalan söyleyeyim ben seven taraftayım. Boyundaki Corsair logosunda ve taban ünitesinin altında, dışarı bakan, şerit halinde ve kağıt üstünde 16.7M renk destekli RGB aydınlatmalar var. Işık şiddeti ayarları yok ama Corsair Cue üzerinden gökkuşağı, dalga, renk geçişi gibi hazır ve isterseniz özel efektler atayabiliyorsunuz, toptan kapatabilirsiniz de.
Alttaki aydınlatma 8 ayrı bölgeden oluşuyor, mesela köşelerdeki beyaz olsun, aralarındakileri kırmızı olsun veya sadece seçtiklerime gökkuşağı efekti uygulansın demek mümkün, kontrol sizde.

Efektler stand ile sınırlı değil, klavye, fare, kulaklık ve hatta kasanızdaki fanlar, hepsi iCue üzerinden birbiriyle eşlenik çalışabiliyorlar, Far Cry 5 gibi destekli oyunlarda olan bitene göre tepki verebiliyorlar.

Şimdi sıradan bir standla karşılaştırmak istiyorum ST100’ü. Bu benim Aliexpress’den aldığım, alüminyum malzemeden, çift kulaklık destekli kulaklık standım. Fiyatı 20 dolar, günümüz kuruyla 80 lira. ST100’e yaklaştırmak için bir de dört port USB Hub eklesek toplam 35 dolar yani 140 lira ediyor. ST100 ile aynı işi yapıyor, kulaklık tutuyor ama o kadar şık mı, değil, malzeme kalitesi o kadar yüksek mi, kesinlikle değil, eşlenik çalışan bir aydınlatması var mı, yok, ekstra hiçbir şeyi yok.

Corsair ST100 RGB Premium, bu videonun çekildiği tarih itibarıyla fiyatı tam 400 lira. Malzeme kalitesi on numara, beş yıldız, ödediğiniz bedeli hesaba katarsak böyle olmalıydı zaten. Üzerindeki portlarla bir uzatmalı bir USB Hub görevi de görmüş oluyor, aydınlatma Corsair Cue ile setinizin bir tamamlayıcısı, çok parlak değil ama kesinlikle hoş bir havası var.
Günün sonunda maddiyata geliyoruz, misal veriyorum Corsair 570X kasam, LL serisi RGB fanlarım, K95 Platinium klavyem, Dark Core kablosuz farem, Void Pro RGB Wireless kulaklığım böyle üst segment ve pahalı bir kurulumum olsa, yani sistemime ciddi bütçe ayırabilecek durumum olsa ST100 gibi Premium bir standla taçlandırırdım sistemimi.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim