Anlık Bildirim

Emniyet güçlerine zırhlı iş makinesi: Tosun

Polisin ve TSK’nın sınır ötesi operasyonlar, meskûn mahal olayları gibi durumlarda ihtiyaç duyulan zırhlı iş makinesi ihtiyacına karşılık olarak geliştirilen Tosun hizmete hazır.

Emniyet güçlerine zırhlı iş makinesi: Tosun Tam Boyutta Gör

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında askerin önemli eksiklerinden biri de zırhlı iş makinesi olmuştu. Suriye sınırına yapılan duvarın inşaatı ve sınır ötesi operasyonlarda şehri el yapımı patlayıcılarla terk eden terör unsurlarına karşı önemli bir ihtiyaç doğmuştu. Buradaki deneyimlerden doğan bir zırhlı makinesi olan Tosun, emniyet güçlerin için önemli bir koz olacak.

Özellikle meskun mahal olaylarında el yapımı patlayıcılara karşı zırhlı iş makinelerinin çok etkili olduğu belirtilirken, zırhı sayesinde de açılan ateşlerden etkilenmeden görevine devam edebilmesi sayesinde arkadan gelen araçlar için engelleri ortadan kaldıran bir unsur oluyor. Mesela El Bab’ın IŞİD’den temizlenmesi esnasında bu araçlara çok fazla ihtiyaç olmuştu.

 
Tosun'u farklı kılan detaylardan bir diğeri ise uzaktan kumanda ile yönetilebilmesi. Bu dev iş makinesini açık alanda 5km bir menzil içinde uzaktan yönetebiliyorsunuz. Binaların olduğu, alıcı ile verici arasına engellerin girdiği bölgelerde ise 1km'lik alan içinde aracı uzaktan yönetebilmek mümkün. Bu da kritik bölgelerde can kayıplarını azaltıyor. Özellikle RPG tehditlerine karşı bu durum önemli.

Zırhlandırılmış bir iş makinesi olan Tosun, özellikle Suriye sınırına örülen duvardan sonra Irak sınırı boyunca da uzanacak olan hendekli duvar inşası esnasında önemli bir rol üstlenecek. Aşağıda yer alan galeride Tosun’un görsellerine yakından bakabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8107 kez okundu.
29 kişi, toplam 31 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
savunma sanayii, zırhlı araç ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim