Anlık Bildirim

Dünyada en ucuz geniş bant internet İran’da

Birkaç Megabit hızında olsa da interneti ucuza almak ister miydiniz? Yapılan araştırmalar düşük internet hızlarına sahip ülkelerde ortalama fiyatın da düşük olduğunu gösteriyor.

Geniş bant internet dediğimiz zaman genelde gelişmiş ülke modelleri aklımıza gelir. Altyapı konusunda çok ilerlemiş ve vatandaşına yüksek erişim hızları sunan gelişmiş ülkeler ne var ki fiyat konusunda biraz geride kalıyor.

Araştırma platformu Cable, dünyada geniş bant internet fiyatlandırması ile ilgili bir çalışma yaptı ve ortaya ilginç sonuçlar çıktı. Gelişmekte olan ülkelerin vatandaşlarının geniş bant internete daha ucuz eriştiği ifade ediliyor.

İlginç istatistikler

Rapora göre vatandaşına en ucuz geniş bant internet sunan ülke İran. Ülkede ortalama internet ücreti 5.37$ olarak belirlenmiş. İkinci sırada Ukrayna var ve ortalama fiyat 5.53$ civarında. Üçüncü Rusya’da 10$, dördüncü Moldova’da 10.77$, beşinci Suriye’de 12.15$, altıncı Mısır’da 12.39$ şeklinde gittiğini görüyoruz.

Genelde gelişmekte olan ülkelerde ve gelişmemiş olan ülkelerde ortalama fiyatlar 50$ altında seyrediyor. Mozambik, Sudan, Kenya gibi belirli Afrika ülkelerinde fiyatlar 100$ civarına kadar yükseliyor.

Altyapının çok gelişmiş olduğu İngiltere’de ortalama fiyat 40$ civarında. Almanya’da 34$, Portekiz’de 52$, Fransa’da 36$, ABD’de 66$, Güney Kore’de 30$, Japonya’da 50$ şeklinde giden bir liste mevcut. Ülkemizde ise 26$ ortalama geniş bant internet fiyatı mevcut.

Tabloya bu şekilde baktığımızda biraz adaletsizlik var gibi görünüyor ancak madalyonun diğer tarafını da unutmamak gerek. Afrika ülkelerini saymazsak yüksek fiyattan internet sunan gelişmiş ülkelerin yüksek hızlara sahip olduğunu görüyoruz.

Örneğin Güney Kore’de 28Mbps ortalama internet hızı mevcut. İngiltere’de 17Mbps, Japonya’da 20Mbps, Tayvan’da 17Mbps civarlarına erişiliyor. Ülkemizde ise ortalama 7.6Mbps geniş bant hızları mevcut.

Fiyat şampiyonu İran’a baktığımızda 4.7Mbps internet erişim hızı görüyoruz. Rusya 11.8Mbps, Mısır 2Mbps civarında internet erişimi sunuyor. Yani aslında düşük fiyat kötü altyapı anlamına geliyor. Yine de liste içerisinde Ukrayna’da 18Mbps civarındaki ortalama hız ile fiyat-performans şampiyonu gibi görünüyor. Geniş bant internet hakkındaki detaylı raporlara aşağıdaki kaynaklardan bakabilirsiniz.

Akamai

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6397 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
İnternet, broadband internet ve
2 etiket daha iran Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim