Anlık Bildirim

Donmuş göle düşen iPhone bir yıl sonra bulundu ve cihaz çalışıyor

Pensilvanya'nın Knox bölgesinde yaşayan Michael Guntrum'un balıkçılık yaparken donmuş göle düşürdüğü iPhone 4, yaklaşık bir yıl sonra bulundu. İlginç olan şey cihazın hala çalışabilir durumda olması.
iPhone'lar gerçekte en dayanıklı telefon olmasalar da Pensilvanya'nın Knox bölgesinden Michael Guntrum'un balık tutarken kaybettiği telefonu bir yıl sonra çalışabilir halde bulunuyor. Guntrum, 2015 yılının Mart ayında donmuş bir göl üzerinde balık tutarken iPhone 4 model akıllı telefonunu kaybettiğini söylüyor. Cihaz kayarak buz deliğinden içeri düşmüş. Kendisi -25 derecelik olumsuz hava şartlarında yaşadıklarını ve iki arkadaşıyla birlikte balık avına çıktıklarını, kucağındaki telefonun kayarak deliğe yuvarlandığını söyledi.
Eylül ayında Guntrum'un balık tuttuğu Kyle Gölü, barajdaki yapısal eksiklikler nedeniyle tahliye edilince iPhone, metal dedektörü kullanan bir hazine avcısı tarafından bulunuyor. İnsanların teknelerden attıkları şeyleri bulmak için orada olan bu şahıs yaklaşık 15 cm. çamurun altına saplanmış bir iPhone bulduğunu, cihazı eve götürüp temizlediğini ve birkaç gün pirinç içerisinde beklettiğini söyledi. Daha sonra şarja takılan cihaz çalışmaya başlayınca ilk iş sahibinin numarasını bulmak için rehbere bakmak olmuş. Hazine avcısı "O gün bulduğum tek şey buydu. Cihazı açıp numarayı bulmam mümkün oldu. Artık sahibini tanıyorum ve telefonu ona göndereceğim." dedi.
Bu süreçte bir iPhone 6s satın alan cihaz sahibi Guntrum, iPhone'da özel bir koruma kılıfı kullandığını ve bunun cihazın suda çok uzun süre dayanmasının nedenlerinden biri olabileceğini söyledi. Eski iPhone modelleri suya dayanıklı bir yapıda değiller ve yalnızca iPhone 7 IP67 derecelendirmesine sahip. Yani belirli sıvı miktarına dayanacak şekilde özel olarak tasarlanmış durumda.
Balıkçı şimdi iPhone 4'ü iyice temizlemeye devam edeceğini ve daha sonra da annesine vermek istediğini söylüyor. Ancak şüphesiz ki bazı onarım ve tamiratlara da ihtiyaç duyulacak. Telefon açılmış olabilir ancak buzlu gölün dibinde uzun süre kalmış olan bir akıllı telefonun kusursuz şekilde çalışması pek de mümkün değil.
Donmuş göle düşen iPhone bir yıl sonra bulundu ve cihaz çalışıyor
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7563 kez okundu.
29 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
telefon, göl ve
4 etiket daha su dayanıklılık kayıp Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim