Anlık Bildirim

Çerçevesiz telefonlar için Samsung’dan küçük kamera sensörleri

Giderek incelen ekran çerçevelerine standart bileşenleri sığdırmak zorlaşmaya başladı. Artık daha küçük ancak daha performanslı bileşenlere ihtiyaç var. Samsung da bunun farkında.

Çok ince çerçeveye sahip ekran barındıran akıllı telefonlar ya da pazarlama tabiriyle çerçevesiz telefonlar önümüzdeki dönemde daha da yaygınlaşacak. Çerçeveler inceldiği için koymanız gereken donanımların da küçülmesi gerekiyor. Samsung bu noktada önemli bir adım attı.

Küçük boyutlar

Firmanın tanıttığı iki yeni ISOCELL sensör daha küçük ancak daha yüksek çözünürlükler sunabiliyor. Böylece özellikle çerçevesiz ekranlarda daha kaliteli özçekim kameraları kullanmak mümkün olacak. Ayrıca arka kameralar için de ideal bir alternatif oluyor.

Sensörlerden ilki ISOCELL Fast 2L9 adını taşıyor. 12MP çözünürlüğünde olan sensör, piksel boyutunu da 1.4 mikrometreden 1.28 mikrometreye düşürmüş. Dual Pixel ile hızlı odaklanma yapabilen sensör ayrıca hareket eden nesnelere de hızlı odaklanmaya imkan tanıyor. Sensör ile bulanıklık efekti ve serbest odaklama uygulanabiliyor.

 

Çerçevesiz telefonlar için Samsung’dan küçük kamera sensörleri

ISOCELL Slim 2X7 ise 24MP çözünürlüğe sahip. Esnek kontrol sayesinde karanlık ortamlarda 6MP seviyesine kadar düşüyor ve parlaklık arttıkça çözünürlük de artıyor. Tetracell teknolojisi her 4 piksel için bir renk filtresi uygulanıyor ve karanlık ortamlarda performans artıyor. Ayrıca mozaik algoritması sayesinde aydınlık ortamlarda daha kaliteli fotoğraflar çekilebiliyor. Pikseller 0.9 mikrometre boyutunda ve sektörün en küçüğü ünvanına sahip.

Samsung’un ISOCELL teknolojisi piksellerin arasını açarak daha fazla ışık almasını sağladığı için zaten temelinde iyi bir karanlık ortam performansı sunmaktaydı. Bunu da belirtmekte fayda var.

Entegre kamera sektörü giderek büyüyor ve bunda aslan payı akıllı telefonlara ait. 2015 yılında sektör 9.9 milyar dolar büyüklüğündeydi ve akıllı telefonlar yüzde 70 pazar payına sahipti. 2020 yılında ise pazar 15.2 milyar dolar olacak. Akıllı telefonlar yüzde 48 paya gerilerken endüstriyel, medikal ve otomotiv alanlarında kullanım artışa geçecek. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim