Anlık Bildirim

Bu yıl Oscar yarışında Türkiye'yi Kalandar Soğuğu temsil edecek

Sinemanın en prestijli ödülleri olan Akademi Ödülleri (Oscarlar)'nde bu yıl Türkiye'yi Kalandar Soğuğu temsil edecek. Mustafa Kara'nın yönettiği film, etkileyici atmosferi ile dikkat çekiyor.
 Sonbahar aylarının gelmesi ile birlikte sinema dünyasındaki geleneksel festival ve ödül sezonu da start aldı. Merakla beklenen birçok filmin geçtiğimiz günlerde düzenlenen Toronto ve Venedik film festivallerinde gösterilmesi ile birlikte, Oscar yarışında ilk favoriler de ortaya çıktı. Ayrıca dünya genelinde birçok ülke de bu yılki Akademi Ödülleri (Oscar Ödülleri)'nde yarışacak aday filmlerini belirlediler.
89. Akademi Ödülleri'nde, yabancı dilde en iyi film için yarışacak aday filmlerini belirleyen ülkelere Türkiye de katıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı 17 kişilik seçici kurul, bu yıl Oscar yarışında ülkemizi temsil etmesi için genç yönetmen Mustafa Kara'nın beğeni toplayan yeni filmi Kalandar Soğuğu'nu seçti.
İlk kez sinemaseverler karşısına çıktığı 52. Uluslararası Antalya Film Festivali'nden 4 ödül ile dönen Kalandar Soğuğu, İstanbul Film Festivali'nde ise ulusal yarışma bölümünde en iyi film ödülüne layık görüldü. Dünya prömiyerini 28. Tokyo Uluslararası Film Festivali'nde yapan film, yurt dışında da beğeni ile karşılandı ve Tokyo'dan En İyi Yönetmen ve WOWOW İzleyicinin Seçimi ödülleri ile döndü.
Senaryosu Mustafa Kara ve Bilal Sert tarafından yazılan Kalandar Soğuğu, ücra bir Karadeniz köyünde geçiyor ve ailesinin baskısına rağmen maden arama ısrarından vazgeçmeyen Mehmet'in hikayesini anlatıyor. Umudunun ve hayallerinin peşinde koşarken birçok zorlu karşılaşan bir adamın kırsaldaki hikayesini anlatan film, etkileyici atmosferi ve görselliği ile dikkat çekiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3149 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sinema, Oscar ödülleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim