Anlık Bildirim

Bu uygulama cinsel saldırıya uğrayabileceğiniz sokakları söylüyor

Kısa süre önce hayata geçirilen bu uygulama, güzergahınız üzerinde daha önce cinsel suçların işlendiği sokak ve caddeleri işaretleyerek benzer tehlikelere karşı kendinizi korumanıza yardımcı oluyor.
Bir polis tarafından geliştirilen "Mimamotchi" isimli uygulama, gecenin ilerleyen saatlerinde veya tenha sayılabilecek yerlerde kişilerin kendilerini korumalarına katkı sağlıyor. Daha önce meydana gelen cinsel suçların verilerinden yararlanarak konumlarını harita üzerinde işaretleyen servis, böylelikle yürümekte olduğunuz çevrede tehlikeli olabilecek sokak ve caddeler için uyarıda bulunuyor.

İlk etapta geçtiğimiz ay Japonya’da kullanıma sunulan ve kısa sürede birçok olumlu yorum alan "Mimamotchi"de uyarı çapını 100 metre ile 5 kilometre aralığında değiştirebiliyorsunuz. Gidilen rota üzerinde tehlikeli olan yerler ise haritada kırmızı renkle işaretleniyor. Üstelik ekrana bir kez dokunulduğunda yardım amaçlı alarm çalan uygulama derhal polisi arayabiliyor. Diğer taraftan konuşamayacak durumda ya da ortamda olanlar için telefon ekranına "Cinsel saldırıya uğradım." mesajı yazabilmek mümkün.

Cinsel suçlara karşı cezaların artırılması gerekiyor 


Elbette bu tür istenmeyen suçlar her an her yerde yaşanabilir ancak uygulama -daha önce yaşanan olaylara göre- riskin yüksek olduğu bölgeleri işaretleyerek bir nebze olsun size yardımcı olmaya çalışıyor. Her ne kadar cinsel saldırıda bulunan kişiler tahrik bahanesini öne sürerek kendilerini "haklı" çıkarmaya çalışsalar da, yasalarla birlikte yaptırımların ve cezaların ciddi anlamda arttırılması, caydırıcı hale getirilmesi gerekiyor.
Cinsel suçlara yönelik gerçekleştirilen bazı araştırmalara göre kötü niyetli davranışların eğitim seviyesini artırarak engellenebileceği ifade ediliyor. Şimdilik Japonya'da hizmet veren uygulamanın ilerleyen dönemlerde farklı ülkelerde de kullanıma sunulacağı belirtiliyor. Dilerseniz uygulamanın Android sürümüne buradan, iOS sürümüne ise buradaki bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6413 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, uygulama ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim