Anlık Bildirim

Bitcoin'den tarihi rekor: 15.000$'dan daha değerli

2017 sonuna kadar değerinin ne olacağı merakla beklenen Bitcoin, yeni bir rekora imza attı. Kasım ayının son günlerinde 10.000$ değerini aşan Bitcoin artık 15.000$'dan daha değerli.
2017 yılında değerine değer katan Bitcoin yılın sonlarına doğru yaklaşılırken yükselişini sürdürmeye devam ediyor. 28 Kasım tarihinde 10.000$ psikolojik barajını aşmayı başaran kripto para birimi, sonrasında 11.000$ değerini de geride bırakmış ancak aralık ayının ilk günlerinde ciddi bir değer kaybı yaşamıştı. Bitcoin'in değeri 8775$ değerine kadar gerilese de son günlerdeki hızlı yükseliş yeni rekoru da beraberinde getirdi. Coinmarketcap verilerine göre Bitcoin'in değeri bugün saat 08.30 sularında 15.000$ değerinin de üstüne çıkmayı başardı.


Ticaret Hacmi 250 Milyar Doları Aştı 

Dün sabah saatlerinde 12.800$ değerinden işlem gören Bitcoin, 24 saatlik süre içerisinde değerini yüzde 17 oranında artırdı ve yeni rekor olan 15.180$ değerine ulaştı. Kripto para biriminin değerindeki bu artış ticaret hacmine de yansıdı ve Bitcoin'in ticaret hacmi 252 milyar dolara ulaştı. Bitcoin'e olan ilginin her geçen gün artmasının kripto para biriminde meydana gelen artışın en büyük nedenlerinden biri olduğu düşünülürken ABD'deki borsaların Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerine izin verecek olmasının da Bitcoin'in değerini tetiklediği tahmin ediliyor.


ABD'nin en büyük dört borsası arasında gösterilen borsalardan CBOE, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla 10 Aralık'tan itibaren Bitcoin ile vadeli işlemlere izin vereceğini duyurmuştu. Dünyanın en büyük vadeli işlemler borsası CME ise 18 Aralık'tan itibaren kullanıcıların Bitcoin ile vadeli işlemler yapmasına olanak sağlayacak. Aryıca Wall Street Journal'ın raporuna göre ABD'nin önde gelen borsalarından Nasdaq da 2018'in ilk yarısında benzer bir adım atacak. Borsaların vadeli işlemlere izin vermesiyle birlikte daha fazla kurumsal ve nitelikli yatırımcının Bitcoin dünyasında yerini alması bekleniyor.


Tabi Bitcoin'in yeni rekor değeri bazı tahminleri de aşmış oldu. Analistlerin bir kısmı Bitcoin'in 2017 sonuna kadar 10.000$ ve 15.000$ değerlerini aşacağını öngörüyordu ancak yılın bitmesine 3 hafta kala bu değerler geride bırakıldı. Bitcoin'in borsalarda işlem görmesiyle birlikte Bitcoin'in değerinde yine hareketlilik yaşanabileceği düşünülüyor. Bitcoin'in Türk borsalarındaki değeri ise şu sıralar 59.500 TL seviyesinde.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5587 kez okundu.
30 kişi, toplam 31 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), rekor ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim