Anlık Bildirim

Avast, CCleaner geliştiricisini satın aldı

İnternet aleminin en popüler yardımcı araçlarından birisi olan CCleaner’ın geliştiricisi İngiliz Piriform, anti-virüs devi Avast tarafından satın alınıyor. Detaylar yazımızda.

Yıllarca Windows platformunda artık veri silme ve sistemi rahatlatma işlemlerimize yardımcı olan CCleaner, sonrasında mobil platformlara adım atmış ve çok başarılı olmuştu. Güvenlik firması Avast bu başarıyı gözden kaçırmadı.

Çok popüler

CCleaner ve ayrıca Speccy uygulamasını geliştiren Piriform, Avast tarafından satın alındı. Güvenlik alanında daha fazla pazar payı arayan Avast geçen yıl da AVG platformunu satın almıştı. Artık sadece zararlı yazılım taramaları dışında belleği rahatlatacak veri temizleme işlemleri de sunabilecek.

CCleaner bugüne kadar 2 milyar kez indirildi. Bunun 100 milyon civarı Android platformundan geldi. Toplamda 130 milyon kullanıcısı olan uygulamanın yine 15 milyonu Android tarafında. Piriform ürünlerinin aylık 23 milyon kere indirildiği ifade ediliyor.

Satın alma sonrasında Piriform ürünlerinin devam edip etmeyeceği açıklanmadı ancak tüm ekip Avast çatısı altına girecek ve doğrudan teknoloji şefi Ondrej Vlec’e rapor verecek. Satın alımın bedeli bilinmiyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4862 kez okundu.
14 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, piriform ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim