Anlık Bildirim

Computex 2017 fuarının başlaması ile birlikte üreticilerin kozlarını birbiri ardına görücüye çıkardığını görüyoruz. Fuarda ilk olarak sahne alan Asus, pazarın en ince melez dizüstü tablet modelini duyurdu.

Her şeyiyle dolu dolu ancak...

Artık Asus dediğimiz zaman incelik veya hafiflik konusunda rekor kıran ürünler aklımıza geliyor. Asus ZenBook Flip S adındaki dizüstü modeli 10.9mm kalınlığa sahip ve bu segmentte incelik rekorunu eline geçirmiş bulunuyor. Alüminyum alaşıma sahip kasanın ağırlığı ise 1.1Kg civarında gerçekleşmiş.

Asus modelini önemli yeniliklerle destekliyor. Örneğin ekran çerçeveleri çok ince ve 13.3 inçlik ekrana sahip olan model bu sayede aynı boyuttaki rakiplerinden çok daha kompakt bir gövdeye kavuşmuş. Firma bu tasarıma NanoEdge adını vermiş.

Diğer taraftan ErgoLift adındaki teknoloji ile klavye kolay bir şekilde 360 derece katlanabiliyor ve ekranın altına yerleşerek bir tablet gibi kullanmanızı sağlıyor. Yine çadır tarzında kullanım şekilleri de unutulmamış.

Dizüstü modelinde soğutma sistemi de dikkat çekici. Asus, lityum kristal polimer malzemeden sadece 0.3mm kalınlığında fan geliştirmiş. Kasa yapısı sayesinde fanın çok etkili soğutma yaptığı ifade ediliyor. Benzer bir teknoloji Surface Pro 3 modelinde de karşımıza çıkmıştı. Yine parmak izi okuyucu güvenliği arttıran diğer bir etken.

Kaby Lake tabanlı Intel Core i7 işlemcilerle donatılan dizüstü bilgisayar 16GB’a kadar DDR4 RAM ve 1TB’a kadar da PCIe SSD seçenekleri sunuyor. İşlemcinin 3.5GHz aşırtılmış hızı performans konusunda dizüstünün hayal kırıklığı yaşatmayacağını gösteriyor.

Bir noktada modelin işletim sistemi eleştiri konusu olabilir. Sadece resmi mağazadan uygulama kurmaya izin veren Windows 10 S, varsayılan işletim sistemi olarak geliyor. Cihazı zorlamak isteyenler için biraz hayal kırıklığı olabilir ancak bu sayede 12 saate varan kullanım süreleri sunduğunu hatırlatmak gerek. Ayrıca işletim sistemi Home veya Pro sürümüne yükseltilebiliyor. Asus ZenBook Flip S modeli 1099$ başlangıç fiyatı ile Eylül ayında piyasaya çıkacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim