Anlık Bildirim

Apple, uzun bir sürenin ardından ilk defa Samsung’u geçti

Gartner tarafından paylaşılan verilere göre Apple, 2016 senesinin son çeyreğinde Samsung’tan daha fazla akıllı telefon satışı gerçekleştirdi. İki dev üreticinin satış rakamları oldukça yakın.

 

Apple, uzun bir sürenin ardından ilk defa Samsung’u geçti Tam Boyutta Gör

2016 senesin son çeyreğine dair verilerini paylaşan Gartner, Apple’ın Samsung karşısındaki başarısını gözler önüne serdi. iPhone 7 sayesinde 2017 senesine rekor kırarak giriş yapan Apple, 2014 senesinden beri geçemediği Samsung’u akıllı telefon satış rakamlarında geçmeyi başardı.

Akıllı telefon sektörünün en çok kazanan şirketi olan Apple, bir süredir Samsung’tan daha az cihaz satışı yapan fakat daha fazla kazanan şirket konumundaydı. Bu durum, iPhone 7’nin beğenilmesi ve Samsung’un güvenilirliğinin Galaxy Note 7 ile zedelenmesiyle Apple’ın lehine değişti.

 

Apple, uzun bir sürenin ardından ilk defa Samsung’u geçti

Yukarıdaki tabloda da görebileceğiniz gibi Apple, 2016 senesinin dördüncü çeyreğinde 77.038.900 cihaz satışı yapmış ve pazar payını, önceki senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 0.2 artırarak yüzde 17.9’a ulaştırmış. Samsung ise 76.782.600 cihaz satabilmiş ve önceki sene yüzde 20.7 olan pazar payı, bir senede yüzde 2.9 azalarak yüzde 17.8’e kadar gerilemiş. Samsung’un Batı Avrupa’da ve Kuzey Amerika’da kaybettiği müşteriler, şirketin böylesine hızlı bir şekilde düşmesine neden olmuş.

Çinli üreticiler yükselişte

Tabloda dikkat çeken bir diğer şey de Huawei, Oppo ve BBK Communication Equipment’ın pazar paylarını büyük oranda artırmış olmaları. Tüm akıllı telefon satışlarının neredeyse üçte birinin gerçekleştiği ülkede, yani Çin’de faaliyetlerini devam ettiren bu üç üretici, Apple’ın ve Samsung’un sorunlar yaşadığı dönemlerde doğru adımlar atarak kısa sürede büyümeyi başardı. Hem Samsung’un, hem de tabloda “Diğer” (Others) olarak kategorilendirilen markaların müşterilerini kazanmayı başaran üç üretici, bir sene önce yalnızca yüzde 14 olan toplam pazar paylarını yüzde 21.3’e kadar yükselttiler.

Senenin lideri yine Samsung

Zor bir sene geçirmiş olsa bile Samsung, yüzde 20.5 pazar payıyla 2016 senesini en çok akıllı telefon satışı gerçekleştiren şirket olarak tamamlamayı başardı. Önceki seneye göre yüzde 2 daha az pazar payına sahip olan Güney Koreli şirket, yüzde 14.4 orana sahip olan Apple tarafından takip ediliyor. Apple da yüzde 1.5 oranında düşüş yaşadı.

Apple, uzun bir sürenin ardından ilk defa Samsung’u geçti
 

Samsung’un ve Apple’ın düşüşe geçmesi, elbette ki Çinli üreticilerin yüzünü güldürdü. Huawei, Oppo, BBK Communication Equipment’ın toplam pazar yüzdesi, liderlikte bulunan Samsung’a neredeyse yetişti. Eğer Çinli üreticiler bu gelişim hızlarını korurlarsa, sadece bir sene içerisinde Samsung’u geride bırakabilirler.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5580 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, huawei ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim