Anlık Bildirim

Apple’dan zengin gerçeklik alanında önemli bir satın alım

Nesnelerin arka planlardan daha gerçekçi bir şekilde ayrılabilmesini sağlayan teknolojileri ile Spektral girişimi artık Apple bünyesinde. Sessiz sedasız yapılan satın alımın detayları haberimizde.

Bugün Apple’ın yonga sektöründe Dialog Semiconductor ile yaptığı önemli anlaşma gündemdeyken firma sessiz sedasız başka bir satın alım daha yaptı. Danimarkalı Spektral zengin gerçeklik anlamında Apple’ın elini güçlendirecek.

Görsel bilişim tarafında

Son dönemde zengin gerçeklik – AR sektörüne yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Apple, ufak çaplı şirketleri de bünyesine katarak teknolojilerini güçlendiriyor. Danimarkalı Spektral zengin gerçeklik alanında segmentasyon teknolojisi ile dikkat çeken bir firma. Bu teknoloji resimlerde ve videolarda nesnelerin arka plandan daha kolay bir şekilde ayrılmasını sağlıyor.

Segmentasyon teknolojisi ile zengin gerçeklik ortamına daha gerçekçi nesneler eklenebiliyor. Ayrıca okul fotoğrafları gibi daha geleneksel uygulamalarda da kullanılabiliyor. Spektral teknolojileri Apple’ın görsel bilişim bölümüne entegre edilecek.

Satın alma görüşmelerinin aslında geçen yıldan bu yana devam ettiği ifade ediliyor. Girişimin kurucusu geçtiğimiz Aralık ayında Apple bünyesine katılmış. Bu bakımdan Apple’ın bu teknolojileri hali hazırda kullanmış olabileceği tahmin ediliyor. 30 milyon dolar civarında olduğu ifade edilen satın alım sonrasında Spektral ekibi de Apple bünyesine katılacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim