Anlık Bildirim

Apple arttırılmış gerçeklik gözlüğünü yakında tanıtabilir

İddialara göre Apple arttırılmış gerçeklik gözlüğü için çalışmalara başladı. Ünlü lens üreticisi Carl Zeiss’ten yardım alacak olan şirket bu yıl içinde gözlüğü duyurabilir.

Apple arttırılmış gerçeklik gözlüğünü yakında tanıtabilir

Ünlü blogger ve aynı zamanda Upload VR şirketinin kurucularından Robert Scoble’ın iddiasına göre Apple bu yıl içerisinde arttırılmış gerçeklik gözlüğünü tanıtacak. Scoble; Facebook hesabından yaptığı açıklamada bir Carl Zeiss çalışanının şirketin Apple ile arttırılmış gerçeklik gözlüğü üzerinde çalıştığını doğruladığını ve gözlüğün bu yıl içinde ortaya çıkacağına inandığını söyledi.

Scoble ayrıca CES 2017’den de ilginç bir anekdot paylaştı. Carl Zeiss’in arttırılmış gerçeklik için ayrılan standına gittiğinde hiçbir şey görmeyince şaşırdığını ve orda bulunan çalışanlara ‘’Tim Cook izin vermedi’’ dediğinde çalışanların gergince kendisine gülümsediğinden bahsetti.

Benzer iddiaları daha önce de ortaya atan Scoble; kasım ayında, girişimciler zirvesi olarak bilinen WebSummit etkinliğinde Apple’ın satın aldığı PrimeSense şirketinin 600 mühendisiyle beraber 3D sensörler üzerinde çalıştığını ve önümüzdeki dönemde televizyon sensörleriyle ilgili bir çalışma yapmasını beklediğini söylemişti.

Arttırılmış Gerçeklik daha İlgi Çekici 

Rakibi Samsung ve HTC’nin aksine kullanıcıları tamamen bambaşka ortamlara taşıyan sanal gerçeklik teknolojisi yerine bulundukları ortam üzerinde yansımalara imkan veren arttırılmış gerçeklik alanında ön plana çıkmak istediği ileri sürülen Apple ise henüz bu iddialara yanıt vermiş değil. Apple CEO’su Tim Cook geçen yıl yaptığı bir konuşmada arttırılmış gerçeklikle ilgilendiklerini ve bu teknolojinin sanal gerçekliğin aksine daha mümkün şeyleri insanlara sunduğunu belirtmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4113 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
arttırılmış gerçeklik, Zeiss ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim