Anlık Bildirim

Apple alev alıp patlayan iPhone 7 Plus olayını araştırıyor

Akıllı telefonlardaki bataryalar tüketici güvenliğini tehdit etmeye devam ediyor. Galaxy Note 7'nin ardından bu kez de iPhone 7 Plus'ın bataryası alev alıp patladı. Apple sorunun nedenini araştırıyor.
iPhone 7 Plus sahibi Brianna Olivas'ın kısa bir süre önce Twitter üzerinden paylaştığı video büyük yankı uyandırmış durumda. Kendisi, akıllı telefonunun erkek arkadaşı tuvalete atmadan önce, aniden duman çıkarmaya ve cızırdamaya başladığını söylüyor. Cihazdaki sıkıntılar ise bir gün önce telefonun açılmamasıyla başlamış
Olivas, iPhone 7 Plus marka telefonunu Ocak ayında Sprint'ten satın aldığını belirtiyor. Olaydan bir gün önce ise Apple Store'a götürerek donanım testi yaptırmış. Ancak yetkililer iPhone'da herhangi bir sorun olmadığını söyleyerek cihazı kendisine geri vermişler.
Ertesi sabah Brianna'nın baş ucunda şarj olan telefonu erkek arkadaşı alıp şifoniyerin üzerine koyuyor. Daha sonra tuvalete giderken göz ucuyla telefonun duman çıkardığını görmüş. Ani bir refleksle tuvalete attığı cihazın patladığını söylüyor. Brianna daha sonra Twitter'da cihazın erimesiyle birlikte yan tarafından nasıl duman çıktığını gösteren bir video yayınladı.

Apple telefonu değiştirdi ve olayı araştırıyor

Telefonun neden alev aldığı kesin olarak bilinmiyor ancak çıkan duman, buharlaşmış elektrolit maddesinin yayılmasına neden olan bir pil arızasına işaret ediyor. Brianna, iPhone 7 Plus'ı orijinal Apple şarj cihazıyla birlikte kullandığını söylemişti.
Apple telefonu değiştirip hasar gören iPhone 7 Plus'ı teslim alsa da olayın nedeni hakkında bir açıklama yapmadı. Şirket sadece "Müşteriyle temas halindeyiz ve içine bakıyoruz" diyor.
Olay kesinlikle talihsiz ancak bunun patlayan ilk iPhone olmadığını belirtelim. Geçtiğimiz günlerde de bir iPhone 6 Plus, benzer şekilde komidinin üzerindeyken alev aldı. Neyse ki, telefon sahibi yaralanmadı, ancak komidin zarar gördü ve üzerinde siyah is lekeleri kaldı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4990 kez okundu.
23 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
pil, batarya ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim