Anlık Bildirim

Apple, Lightning dönüştürücü kablo ve USB-C yuvalı aksesuar üretimine izin verdi

Apple MFI (Made for iPhone/iPod/iPad) programı dahilinde aksesuar üreten firmalara, Lightning dönüştürücü kablo ve USB-C yuvasına sahip aparatlar üretebilmeleri izni verdi.
Geçtiğimiz günlerde Apple'ın MFI Lisansına sahip ürünler için tasarladığı logoları güncellediğini duyurmuştuk. Teknoloji devi şimdi de cihazları için aksesuar üreten firmalara verdiği izinlerin kapsamını genişletti. Apple ürünlerine aksesuar üreten firmalar, bundan böyle 3.5 mm jak kablosunu Lightning kabloya dönüştürebilen aparatlar ve USB-C yuvasına sahip aksesuarlar üretebilecek.
Apple, cihazlarında USB-C tipi portlara yer verdiğinden, kullanıcılar eski aksesuarlarını yeni cihazlarına bağlayabilmek için ekstra aparatlar kullanmak zorunda kalıyorlardı. Apple'ın bu izninden sonra, kullanıcılar artık MFI sertifikalı üçüncü taraf ürünlere, Apple'ın orijinal aksesuarlarına oranla daha makul fiyatlarla ulaşabilecek.

Apple'ın MFI programı nedir?

Apple'ın uyguladığı MFI programına dahil olan aksesuar üreticileri, şirkete sertifika başvurusunda bulunuyor. Bu sertifikayı alan üreticiler ürünlerine Apple'ın tasarladığı logoyu ekleyerek, aksesuarlarının Apple onaylı olduğunu belirtebiliyorlar. Apple MFI programına başvuran şirketlerin üretim aşamasını inceleyip, ürün standartlarını yeterli buluyorsa o şirkete MFI sertifikası veriyor.
Kullanıcı tarafında da, tercih edilen aksesuarların MFI logosuna sahip olması hem uyum sorunu yaşamayacakları, hem de tercih ettikleri aparatın Apple onayından geçmiş olduğu anlamına geliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim