Anlık Bildirim
Şu anda 1 kişi burada

Android ekosisteminde grafik sürücüsü güncelleme dönemi başlıyor

Bir gün Android cihazınızın grafik birimini Google Play üzerinden güncelleyebileceğiniz aklınıza gelir miydi? Android O işletim sistemi ile birlikte bir hayal daha gerçeğe dönüşüyor.

Android O ile birlikte güncelleme tarafında Google’ın önemli işlere imza attığını görüyoruz. Android ana sürümünü ve yonga seti güncellemesini birbirinden ayrıcan Project Treble’dan sonra şimdi de grafik birimi güncellemeleri söz konusu.

Parça parça güncelleme

I/O 2017 geliştirici konferansındaki oturumların birisinde Google mühendisleri Android O sürümünün çok önemli bir yeniliğinin ipuçlarını verdi. Android O ile birlikte cihazların grafik birimleri Google Play üzerinden güncellenebilecek.

PC tarafında hatırladığımız bu özellik şimdiye kadar Android tarafında pek mümkün görünmüyordu ancak kullanıcılar tarafından hep hayali kurulan bir konuydu. Bu yıldan itibaren artık Android cihazlarımızı da bir bilgisayar gibi parça parça güncelleyebileceğiz.

Mühendisler grafik güncellemeler ile ilgili teknik detay vermekten kaçınıyor ancak muhtemelen Android O sürümü barındıran ilk cihazların satışa sunulması sonrasında bu konu da açıklık kazanmış olacak.

Tahminde bulunmak gerekirse grafik güncellemeleri Project Treble programının biz uzantısı olabilir. Yonga seti yazılımının güncellenmesi esnasında işlemci ve grafik birimi ayrı ayrı güncellenecek. Böylece Android güncellemelerinde çok büyük mesafe kat edilmiş olacak.

Örneğin hali hazırda Vulkan desteği olan ancak güncelleme gerektiren bir grafik birimi için Android işletim sisteminin komple güncellenmesi beklenmeyecek. Google Play üzerinden kullanıcı, grafik biriminin sürücülerini güncelleyerek Vulkan arayüzünü hazır hale getirecek.

Project Treble’da olduğu gibi grafik güncellemeleri de mevcut cihazlar için söz konusu değil. Android O yüklü ilk cihazlar bundan faydalanabilecek. Sonrasında da yeni Android sürümleri ve cihazlarda entegre olarak gelecek. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10600 kez okundu.
19 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, android graphic drivers ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim