Anlık Bildirim

Hatırlanacağı üzere Google’ın yeni işletim sistemi Android O duyurulduğu dönemde uzun bir yazı dizisi hazırlamıştık. Bu hafta başlayan I/O 2017 geliştirici konferansında daha fazla yenilik ortaya çıktı. Sizler için önemli yenilikleri bir araya getirdik.

 

Android O ile ilgili son yenilikler Tam Boyutta Gör

Bildirim Noktaları

Android 7.1 sürümü ile birlikte uygulama ikonlarına uzun basarak ilgili kısa yolları ortaya çıkarabiliyorduk. Android 8.0 ile birlikte yeni eklemeler oldu. İkona uzun tıkladığınız zaman uygulama ile ilgili bildirimler ve widget menüsü ekrana geliyor. Böylece genel widget menüsünde uygulamayı aramanıza gerek kalmıyor.

 

Android O ile ilgili son yenilikler Tam Boyutta Gör

Gelişmiş Kopyala Yapıştır

Bir metni blok içine almak istediğinizde genelde Android işletim sisteminin anlamlı tümceleri başarılı bir şekilde işaretlediğini görmüşsünüzdür. Android O ile birlikte bu yetenek daha da gelişiyor. Yapay zeka sayesinde bir telefon numarası, bir adres veya bir isim üzerine çift tıkladığınızda başarılı bir şekilde blok içine alıyor.

 

Android O ile ilgili son yenilikler Tam Boyutta Gör

Google Play Koruması

Google yıllardır uygulama mağazasında zararlı yazılımlarla mücadele için farklı tedbirler alıyor. Bir öncekinden daha sıkı olan bu tedbirlere şimdi bir yenisi daha ekleniyor. Normalde Google internete bağlı cihazlardaki uygulamaları analiz ederek zararlı olup olmadığını anlamaya çalışıyor. Günde 50 milyar uygulama denetleyen Google, şimdi Google Play üzerinde kullanıcının manuel olarak da uygulamalarını taramasına imkan veriyor.

 

Android O ile ilgili son yenilikler Tam Boyutta Gör

Optimizasyon

Çekirdek işletim sisteminde de bazı optimizasyonlar yapan Google, donanıma göre Android telefonların iki kat daha hızlı açılacağını belirtiyor. Ayrıca Google Sheets gibi uygulamalarda da 2 kata kadar daha hızlı açılışlar görebileceğiz.

Kotlin
 

Geliştirici tarafında da önemli bir yenilik var. Apache 2.0 lisansı altında açık kaynak olarak geliştirilen Kotlin programlama dili de desteklenmeye başladı. Expedia, Flipboard, Pinterest ve Square gibi uygulamalar şimdiden Kotlin diline adapte olmaya başlamış.

Android O geliştirici ön izleme sürümü Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player, Pixel C, Pixel ve Pixel XL modelleri için beta programına kayıt olanlara yönelik indirmeye sunuldu. Nihai sürümün ise yaz aylarının sonlarında yayınlanacağı belirtildi. Sürümün önceki özelliklerine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4808 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, Android O ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim