Anlık Bildirim

Android N basınca duyarlı ekran desteğiyle gelecek

Android'in yeni sürümü basınca duyarlı ekran desteğiyle geliyor. İlk olarak Android N 2. ön izleme sürümünde bir kaynak koduyla ortaya çıkan destek Google tarafından da onaylanmış durumda.
Google, Android N sürümü ile işletim sistemine basınca duyarlı ekran desteği getirmeye hazırlanıyor. Bu konuyla ilgili Google'a erişen The Verge, firmadan olumlu bir cevap almış. Cihaz üreticileri tarafından bu konuda istekler aldığını belirten firma bu yönde bir karar almış. Şu an için Huawei cihazlarında gördüğümüz özelliğin sistem seviyesinde verilmesiyle birlikte hem üreticilere düşen yazılımı geliştirme yükü gidecek hem de uygulama geliştiricileri için her cihaz için ayrıca kod yazma sorunu ortadan kalkacak.
Geçtiğimiz günlerde yayınlanan Android N'in 2. geliştirici ön izleme sürümününde yer alan yeni bir özellikle de bu basınca duyarlı ekran desteği için ilk adımlar atılmış durumda. "setDynamicShortcuts(List)" kodunu barındıran yeni sürümde ana ekrandaki uygulamaların ikonları üzerinden aşağı doğru kaydırma yaptığımız zaman iPhone 6s'de gördüğümüze benzer bir menü karşımıza çıkıyor. Basınca duyarlı ekrana sahip olmayan cihazlarda bu şekilde çalışması beklenen özelliğin basınca duyarlı ekrana sahip cihazlarda ise iPhone'dakine benzer sert basmayla çalışacağı düşünülüyor.
Bu özelliğin gösterildiği videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim