Anlık Bildirim

Analist Ming-Chi Kuo: Bu yıl 3 yeni iPad modeli gelecek

Saygın Apple analisti Ming-Chi Kuo, ilkbaharda farklı boyutlarda 3 yeni iPad modeli geleceğini söyledi. Kuo ayrıca iPad sevkiyatının 2017'de düşüşe geçeceğini düşünüyor.
Yayınlanan yeni bir rapora göre Apple ilkbaharda piyasaya üç yeni iPad sürebilir. Bunların 9.7 inç, 12.9 inç ve 10 ile 10.5 inç arasında ortanca bir model olabileceği belirtiliyor. Bu tahminler saygın bir analist olan KGI Securities bünyesindeki Ming-Chi Kuo'ya ait.
Kuo, yıllarca tedarik zincirinden beslenerek Apple ürünleri hakkında öngörülerde bulunuyor ve bazen hata yapıyor olsa da sıklıkla doğru tahminlerde bulunmasıyla ün yapmış bir isim. İşte kendisinin son tahminlerinden satır başları:
  • İlkbaharda üç yeni iPad modeli piyasaya sunulacak: 9.7 inç, 10 inç ila 10.5 inç arası bir model ve 12.9 inç
  • 12.9 inçlik model, A10X çipi ile ikinci nesil iPad Pro olacak
  • 10 inç ila 10.5 inç olarak gelmesi beklenen cihaz ince çerçeveli tasarım ve A10X yongasıyla donatılmış üst sınıf bir model olacak. Kuo daha önce bunun bir Pro modeli olacağını söylemişti
  • 9.7 inçlik iPad, 2015 yılında ilk kez iPhone 6S ve 6S Plus'la ortaya çıkan A9 yongasını kullanan daha ucuz bir seçenek olacak
  • Kuo, iPad sevkiyatının 2017'de yine 35 milyon ila 37 milyon adede düşeceğini tahmin ediyor
  • Ancak ortalama satış fiyatının (ASP) yükselmesi, gelirlerin oldukça güçlü kalmasını sağlayacak
Bu tahminler doğru olsun ya da olmasın, buradaki en önemli nokta Apple'ın artık tablet serisini farklılaştırmak gibi zor bir misyona sahip olması. Kuo'nun notlarında, son olarak 2015'in Eylül ayında yenilenen iPad mini hakkında ise herhangi bir bilgi yok. Daha önce de iPad mini 4'ün mini serisi tabletlerin son güncellemesi olacağı ve Apple'ın daha küçük iPad versiyonunu sonlandırmayı planladığı öne sürülmüştü.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim