Anlık Bildirim

Vega mimarisinin ilk ekran kartı Frontier Edition’ı profesyonellere yönelik olarak piyasaya sürmeye hazırlanan AMD, oyunculara yönelik olarak ise çok daha güçlü modeller hazırlıyor. Açıklama bizzat Koduri’den geldi.

Bilindiği üzere Vega mimarisinin en güçlü çekirdeği olan Vega 10 temelli Radeon Vega Frontier Edition, 4096 Stream işlemcisine sahip ve 12.5 TFLOPS işlem performansına ulaşıyor. Aslında Vega’nın en güçlü çekirdeğinin bu olduğunu düşünüyorduk ancak firma daha fazla optimizasyon yapmış gibi görünüyor.

En iyisi en sona

Radeon Teknolojileri bölümünün şefi Raja Koduri tarafından yapılan açıklamaya göre oyunculara yönelik olarak hazırlanan Radeon RX Vega ekran kartları Frontier Edition’dan daha güçlü olacak. Oyunlar için optimize edilen ekran kartının fiyatının da daha düşük olacağı ifade ediliyor.

Konuşmalardan yola çıkarak ana akım Vega ekran kartlarının 13 TFLOPS ve ötesine geçebileceğini söyleyebiliriz. Muhtemelen bu ekran kartları daha yüksek saat frekanslarına ve daha yüksek TDP değerlerine sahip olacak. Bu durumda daha önce de ifade edildiği gibi GTX 1080 Ti ve Titan Xp ekran kartları ile başabaş mücadele edecek ekran kartları görebileceğiz.

Tahminlere göre Vega 10 çekirdeğinin en iyi kartında 16GB HBM 2 bellek bulunacak. Biraz daha düşük modelde ise 8GB HBM 2 bellek bulunacak. Uygun fiyatlı olanda ise GDDR5 veya GDDR5X bellek görebiliriz.

Aslında AMD’nin Vega mimarisini geçen yılın sonlarına doğru tanıtmak istediği ancak HBM 2 bellek üretimindeki verimsizlikler nedeniyle 9 ay beklemek zorunda kaldığı belirtiliyor. Yani aslında alt seviyedeki Polaris ekran kartları ile üst seviyedeki Vega ekran kartlarını birbiri ardına piyasada görme şansımız olacaktı.

Ana akım Vega ekran kartları 31 Mayıs tarihindeki Computex 2017 fuarında resmiyet kazanacak ancak piyasaya çıkması bir kaç haftayı bulacak. Koduri, stok sıkıntısı yaşanmaması için gayret gösterdiklerini vurguluyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4450 kez okundu.
23 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd vega ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim