Anlık Bildirim

Amiral gemisi telefonların yeni rakibi Nokia 8'in özellikleri gün ışığına çıktı

HDM Global'in amiral gemisi olacak Nokia 8 modelinin teknik özellikleri sızdırıldı. Snapdragon 835'le güçlendirilecek cihaz 5.7 inç QHD ekran ve 24 MP kalitesinde OIS özellikli kamerayla gelecek.
HDM Global tarafından duyurulan ilk Nokia markalı akıllı telefon orta sınıf bir cihaz olsa da Finli şirketin fanları umutsuzluğa kapılmamalı. Uzun zamandır beklenen ilk Nokia markalı amiral gemisi akıllı telefon, Şubat ayının sonlarında Mobil Dünya Kongresi (MWC) fuarında resmen tanıtılacak.
Daha önceki söylentilerde baktığımızda Nokia Supreme olarak bilinen üst sınıf bir cihaz olduğunu ve Nokia 8 olarak piyasaya sürüleceğini zaten biliyoruz. Daha fazla ayrıntıya girmeden önce Nokia 8'in Qualcomm'un CES 2017 standında sergilendiğini ancak çok az kişi tarafından fark edildiğini belirelim. HDM Global'in amiral gemisi olacak Nokia 8, Qualcomm'un Snapdragon 835 işlemcisi ile donatılacak. Muhtemelen ABD'li yonga seti üreticisinin standında sergilenme nedeni de buydu.
Güçlü Snapdragon 835 işlemcisinin yanında, Nokia 8'in Quad HD (2560 x 1440 piksel) çözünürlüğü destekleyen 5.7 inç bir ekrana sahip olduğu söyleniyor. Cihazda çift kenarlı kavisli bir ekran değil düz bir Super AMOLED ekran yer alıyor.
HMD, Snapdragon 835 yonga seti yerine Qualcomm Snapdragon 821 işlemcisi ile güçlendirilmiş Nokia 8'in biraz daha ucuz bir versiyonunu da satışa sunacak. Telefonun diğer bir önemli özelliği ise OIS (optik görüntü sabitleme) ve Super EIS özellikli 24 megapiksel arka kameraya sahip olması. Ön kısımda ise özçekimler ve görüntülü aramalar için ikinci bir 12 megapiksel kamera olacak.
Nokia 8'in depolama alanına bağlı iki değişik varyantı olacak: 64 GB ve 128 GB. Her ikisinde de hafıza genişlemesi için (256 GB'a kadar) microSD kart yuvası bulunuyor. Telefonun diğer önemli noktaları olarak ledli bildirim ışığı, çift taraflı ön hoparlörler ve parmak izi sensörünü sayabiliriz. Nokia 6, Android 7.0 Nougat'la birlikte piyasaya sürüldü bu nedenle Nokia 8 amiral gemisinin de işletim sisteminin aynı sürümünü çalıştırması muhtemel görünüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
31507 kez okundu.
44 kişi, toplam 48 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, amiral gemisi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim