Anlık Bildirim
Sıradaki Video

Amerika'dan iPhone 7 Plus satın aldık, Türkiye ile fiyat farkı ne kadar?

Cevabı en çok merak edilen sorulardan biri de, Amerika'dan iPhone satın alırsak ülkemize ne göre ne kadar fiyat avantajı sağlarız. Bu videoda iPhone 7 Plus satın alıyor ve fiyat farkına bakıyoruz.
 
Donanım Haber olarak özel bir etkinlik için Teksas'dayız. Buraya geldiğimiz duyan kimi arkadaşlarım arka arkaya orada iPhone fiyatları ne kadar, eğer almak istersek ülkemize göre ne kadar avantajlı olur, rica etsem bana getirebilir misin diye sorunca, zaten gezmekte olduğum bir alışveriş merkezinde Apple mağazasına da denk gelince iPhone 7 Plus 128GB satın aldık. Ödediğimiz ücreti de Türkiye'deki fiyatlarla karşılaştırarak aradaki fiyat farkını da ekranlara getirdik.
Video öncesinde iki ufak notu paylaşmak da fayda var. Zaten videoda dile getiriyorum ancak yurtdışından satın aldığımız bir cihaz için 140TL'lik kayıt ücretini de ilave etmek gerekiyor. Austin yani Teksas'da vergi %8.25 ve zaten fiyat olan etkisini de videoda göreceksiniz, ancak biz Amerika'da yaşamadığımız için vergi için ödediğimiz ücreti de geri alacağız (telefonu satın aldığınız eyalete göre, vergiyi geri alıp alamayacağınız veya oranlar değişkenlik gösterebilir), dolayısıyla kendi fiyat hesabınızı yaparken bu iki detayı atlamayın lütfen.
Peki siz ne düşünüyorsunuz aradaki fiyat farkı hakkında, Amerika'dan almaya değer mi dersiniz ?
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim