Anlık Bildirim

Amazon, ürün iade sistemini suistimal edenleri yasaklıyor

Aldığınız üründe yanlış olduğunu düşündüğünüz bir konudan dolayı iade yapmaktan çekinmiyorsanız haberler kötü. Amazon platformu ürün iade politikasını sertleştiriyor.

Kolay ve hızlı bir ürün iade sistemi sunmasıyla yıllardır beğeni toplayan Amazon, bunu suistimal edenleri de affetmiyor. Firma kötü niyetli olduğuna inandığı kullanıcıları platformdan uzaklaştırıyor.

İadenin suistimali

Amazon yaptığı açıklamada müşteri deneyimini korumak ve suistimallere fırsat vermemek adına tespit ettikleri kullanıcıları yasakladıklarını belirtiyor. İtirazı olanların ise doğrudan iletişime geçmelerini istiyor.

Aslında yasaklama konusu çok yeni değil. Bir süredir ürün iade ettiği için siteden yasaklanmış kullanıcıların şikayetleri internete yansımıştı. Pek çoğu haklı nedenlerle ürünü iade etmiş olmalarına rağmen Amazon’un haksız kendilerini yasakladığını iddia ediyor. Hatta bazıları konuyu yargıya taşımaya kararlı. Bunların arasında Prime üyeleri de var.

Ürün iade sisteminin suistimali olarak neden belirtildiği için haklı ürün iadesi yaptığını düşünen kullanıcılar haliyle isyan ediyor. Bununla birlikte Amazon’un politikasının daha da sertleşeceğini düşünenler de var.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6559 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amazon, amazon return policy ve Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim