Anlık Bildirim

Altay Yazılım, savunma sanayiinde 16 ülkeye ihracat yapar hale geldi

Türkiye’nin ilk savunma sanayiine yönelik yazılım geliştiren şirketi olan Altay Yazılım, 1998 yılından bu yana değiştirdiği stratejinin meyvelerini toplamaya başladı. Şirket 16 ülkeye ihracat yapıyor.


Çok eski bir geçmişi olmasına karşın 1998 yılında yönünü savunma sanayiine yazılım geliştirme şeklinde değiştiren Altay Yazılım, 2004 yılında Türkiye’nin yaptığı ilk savunma sanayii yazılım ihracatını gerçekleştirerek önemli bir adım atmıştı. O günden bu yana çalışmalarını sürdüren şirketin başarısı da artarak sürüyor.


Norveç merkezli bir savunma sanayi şirketi olan ve insansız hava araçları, hava savunma sistemleri, deniz taşıtlarının güvenliği ile verimliliği gibi alanlarda faaliyet gösteren Kongsberg’e NASAMS II Hava Savunma Sistemi için 4 farklı yazılım geliştiren ve teslim eden şirket, aradan geçen 14 yılda ihracat yaptığı ülke sayısını 16’ya çıkardı. Altay Yazılım NASAMS II’nın Komuta - Kontrol Suiti (C2), lançer sistemleri ve elektronik süitinin üreticisi durumunda

Altay Yazılım, savunma sanayi sistemlerinde özellikle sistem durum izleme, veri toplama ve analizi gibi konularda önemli çalışmaları hayata geçirmiş bir şirket.

Hali hazırda 22 farklı yazılımı Türkiye dahil 17 ülkede kullanılan şirketin geliştirdiği yazılımlar ABD, Almanya, Azerbaycan, Endonezya, Filipinler, Finlandiya, Güney Kore, Hollanda, İspanya, İtalya, Litvanya, Malezya, Norveç, Polonya, Umman ve Yunanistan’da kullanılıyor. 


Ülkemizdeki savunma sanayii şirketleri ile de yakın bir çalışma yürüten Altay Yazılım Savunma şirketi, ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, HAVELSAN, FNSS gibi şirketler tarafından geliştirilen ürünlere yazılımsal destek ve bakım süreçleri gibi konularda destek sağlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14255 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, roketsan ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim