Anlık Bildirim

Alphacool yeni SSD soğutucularını duyurdu

SSD’lerin yaygınlaşmasıyla birlikte bu bileşenlere de yönelik soğutma çözümleri üretilmeye başlandı. Bunun son örneği ise Alphacool’dan geldi. Firma görünüşe göre bu alanda oldukça iddialı.
Alphacool yeni SSD soğutucularını duyurdu
 
SSD’ler bilgisayarlarımızı hiç olmadığı kadar hızlı kullanmamızı sağladı. Buna karşın bazı durumlarda bu bileşenler de ısınıp performans kaybı yaşayabiliyor. Haliyle SSD’lerin soğutulması içinde bir pazar oluştu. Soğutma çözümleri üreticisi Alphcool’un son çözümleri ise SSD soğutucu tabirini bir adım öteye taşıyarak M.2 SSD’nizi PCIe slotuna bağlamanızı sağlıyor.
HDX-2 ve HDX-3 adını taşıyan iki farklı seçeneğini kullanıma sunan firmanın çözümlerinden HDX-2 pasif soğutmaya sahipken, HDX-3 sıvı soğutma ile SSD’nizi oldukça düşük sıcaklıklarda tutmanızı sağlıyor. Her ikisi de M.2 depolama biriminizin PCIe x4 arabirimi üzerinden sisteminizle iletişim kurmasını sağlayan soğutuculardan HDX-3, HDX-2’ye göre biraz daha uzun bir ölçüye sahip.
Alphacool yeni SSD soğutucularını duyurdu
 

3900 MB/s

Ayrıca kullanılan arayüz sayesinde teorik olarak 3900 MB/s seviyesine kadar veri aktarım imkanı sunulsa da hali hazırdaki depolama çözümleri için bu seviyenin oldukça yüksek olduğunu ekleyelim. Son olarak her ikisi de 80 mm’ye kadar bir adet M.2 depolama birimini destekleyen çözümlerden HDX-2 40€’dan, HDX-3 ise 80€’dan firmanın sitesinde satışa sunulmuş durumda.
[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=y3Fejbcgdnk&feature=youtu.be]
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim