Anlık Bildirim

Alibaba'nın patronu Jack Ma, ''nakitsiz bir toplum'' hayali kuruyor

Çinli e-ticaret devi Alibaba'nın CEO'su Jack Ma; Bitcoin ve blockchain teknolojisine odaklanarak nakit kullanılmayan bir toplumun hayalini kurduğunu dile getirdi.

Alibaba'nın patronu Jack Ma, ''nakitsiz bir toplum'' hayali kuruyor Tam Boyutta Gör
 

Alibaba'nın kurucusu ve CEO'su olan Jack Ma, e-ticaret dünyası için son derece öenmli bir isim. Buna ek olarak Ma, finans sektöründe de önde gelen isimlerden. Alibaba'nın finansal teknolojiler şirketi olan Ant Financial'ın başkanlık koltuğunda oturan Jack Ma, Forbes'un en güçlü insanlar listesinde 21. sırada yer alıyor. Haliyle açıklamaları finans dünyasında etkiler yaratan Ma, geçtiğimiz günlerde Bitcoin ve blockchain teknolojisi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.


Nakitsiz, şeffaf bir toplum istiyor 

Nakitsiz bir toplum ve blockchain teknolojisine önem verdiğini belirten Jack Ma, ''Alibaba'nın ve benim işim, dünyayı nakitsiz bir toplum haline getirmek.'' ifadesini kullandı. Nakitsiz bir toplumun herkesi eşit hale getirebileceğini, daha şeffaf ve sürdürülebilir olacağını belirten Ma, böylece yolsuzlukların da ortadan kalkabileceğini düşünüyor. Yolsuzluktan nefret ettiğini belirten 54 yaşındaki iş adamı, ''Benim imkanlarım sınırlı olabilir ama başka kişilerin kirli işlerle imkanlarımı elimden almalarını istemiyorum.'' dedi.


Konuşması esnasında Ma, Bitcoin'i gerçek bir para birimi olarak görmediği yönündeki iddiaları reddetse de Bitcoin'in geleceği hakkında kararsız olduğunu açıkladı. Bitcoin'in arkasındaki teknolojinin, yani blockchain'in çok daha güçlü olduğunu ifade eden Ma, Bitcoin'in toplumun ortak para birimi olması halinde topluma ne kazandıracağını bilmek istiyor. 


Tabi Jack Ma'nin nakitsiz toplum hayalinin Çin'de neredeyse gerçeğe dönüştüğünü belirtmekte fayda var. 2016 yılında mobil ödeme hacminin 6 trilyon dolara ulaştığı Çin'de, vatandaşlar Alibaba'nın Alipay uygulaması veya Tencent'in WeChat uygulaması üzerinden her türlü ödemelerini gerçekleştirebiliyor. Devlet daireleri bu uygulamalar üzerinde vergi ödemeleri başta olmak üzere çeşitli ödemeleri kabul ederken vatandaşlar; restoranlarda, alışveriş merkezlerinde, taksilerde, bisiklet kiralama hizmetlerinde ve hatta umumi tuvaletlerde bu iki uygulama ile ödeme işlemini tamamlayabiliyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim