Anlık Bildirim

Akıllı telefon pazarının hakimi Android

Statista tarafından yapılan analize göre yılın ikinci çeyreği itibariyle akıllı telefon pazarında Android işletim sisteminin hakimiyeti yüzde 86.2 seviyesine ulaştı.

Uzun yıllardır işletim sistemi açısından akıllı telefon pazarında Android hakimiyeti sürüyor ve oran hiç yüzde 80'in altına inmedi. Yılın ikinci çeyreğinde ise oranlar rekor seviyeye ulaştı.

Statista tarafından yapılan analize göre yılın ikinci çeyreği itibariyle akıllı telefon pazarında Android işletim sisteminin hakimiyeti yüzde 86.2 seviyesine ulaştı. Bu dönemde 297 milyon adet Android telefon satılırken, 44.4 milyon iPhone, 1.97 milyon Windows ve 400 bin adet de BlackBerry telefonu satıldı.

Android ekosistemi ilk kez bu kadar yüksek bir rakama ulaşmış oldu. Daha önceki rekor yüzde 84.7 ile geçen yılın üçüncü çeyreğinde kaydedilmişti. Şimdiye kadar hiç bir işletim sisteminin bu seviyelere çıkamadığı ifade ediliyor.

Elbette artık yıllık 1.5 milyar seviyesine doğru yürüyen akıllı telefon pazarında, bu oranları yakalamak eskisi kadar zor değil. Nokia en iyi zamanlarında bile yüzde 51 seviyesini yakalayabilmişti. Yıl ise 2009'du. BlackBerry yüzde 19 seviyesindeydi. Android ise yüzde 2 civarındaydı. Rakamlara bakacak olursak; Symbian işletim sistemi 21 milyon, BlackBerry 7.78 milyon, iPhone 5.33 milyon, Windows Mobile 3.83 milyon, Android ise 760 000 adet satmıştı. Güncel rakamlar ile aradaki fark gerçekten inanılmaz.

Sonraki yıl 50 milyon civarında satış yapan Android ekosistemi, ilk kez 2011 yılı başında liderliği ele geçirmişti. Bugüne kadar da rekorlar kırarak ilerledi. Akıllı telefon pazarında durgunluk işaretleri görünüyor olsa da, yüzde 1-2 civarında bir artış bile 300 milyon akıllı telefon demek. Bu bakımdan daha pek çok rekor imza atacak gibi görünüyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5601 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Android, iPhone ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim