Anlık Bildirim
Sıradaki Video

ASUS ROG Strix Fusion 500 Oyuncu Kulaklığı İnceleme

ASUS'un dokunmatik yüzeyiyle dikkat çeken ROG Strix Fusion 500 oyuncu kulaklığına yakından bakıyoruz.
Herkese merhaba.

Bugün ASUS’un oyunculara yönelik kulaklığı ROG Strix Fusion 500’e oyuncu gözüyle yakından bakacağız. Dilerseniz kutu içeriğiyle başlayalım.

ASUS ROG Strix Fusion 500 Oyuncu Kulaklığı İnceleme Tam Boyutta Gör


Ürünün kutusunu açtığımızda ilk dikkat çeken, kulaklık beraberinde gelen bir çift kumaş kulak yastığı oluyor. Kendi üzerinde deri kulak yastıkları bulunan ROG Strix Fusion 500’ü isteğinize göre 2 şekilde de kullanabilirsiniz. Değiştirme işlemi oldukça basit. Üst bölmeyi kaldırdığımızda alt tarafta bir adet kutu ile karşılaşıyoruz. Bu kutunun içerisinde de garanti belgesi, kullanım kılavuzu ve kulaklığın bağlantısı için kullanacağımız micro usb kablo geliyor. 2 metre uzunluğundaki kablo örgülü bir yapıya sahip.

ASUS ROG Strix Fusion 500 Oyuncu Kulaklığı İnceleme Tam Boyutta Gör


Dilerseniz teknik özelliklere geçelim. ROG Strix Fusion 500 gücünü, 50mm’lik neodymium Asus Essence dinamik sürücülerden alıyor. 20 Hz ile 20 kHz arasında frekans cevabına sahip olan kulaklık 24 bit-96kHz’e kadar kayıpsız şekilde oynatım imkanı sunuyor. 32 ohm empedans değerine sahip olan kulaklığı beslemek için ekstra bir ara cihaza ihtiyacınız yok. Zira ROG Strix Fusion 500 içerisinde ESS 9018 dijital-analog çevirici(DAC) ve ESS 9601 yükseltici(amfi) ile geliyor ve ihtiyaç duyduğu gücü tek bir USB 2.0 kablosu üzerinden sağlayabiliyor.

ASUS ROG Strix Fusion 500 Oyuncu Kulaklığı İnceleme Tam Boyutta Gör


Bongiovi Acoustics ile geliştirilen 7.1 sanal surround ses teknolojisi özellikle oyunlarda sizi atmosferin içine çekme konusunda oldukça başarılı. Bu durum aynı zamanda rakiplerinizin hangi konumda hareket halinde olduğunu anlamanız açısından da önem arz ediyor. Ancak kendi yaptığımız denemelerde sanal 7.1’in performansının oyundan oyuna değiştiğini söylememiz gerek. 7.1 sanal surround özelliğini kulaklık üzerindeki tuş vasıtasıyla açıp kapatabiliyorsunuz. Özellik aktif olduğunda tuş üzerindeki buton kırmızı yanıyor. ROG Strix Fusion 500 kapalı tipte bir kulaklık. Yani taktığınız andan itibaren sizi dış dünyadan izole ediyor ve dinlediğiniz sesin dışarıya yansımasına da engel oluyor. Bu nedenle açık kulaklıklara oranla sahnesi çok geniş değil. Ancak ses kalitesi anlamında tatminkar bir deneyim sunuyor. Özellikle basslara önem verenlerdenseniz bu kulaklığın bass performansı son derece başarılı. Battlefield 1 gibi bolca patlamanın olduğu oyunlarda oyuncuyu atmosferin içine sokmayı başarıyor. ROG Strix Fusion 500 detay seviyesi noktasında da etkileyici bir performans sunuyor. Gerek oyunlarda gerekse de müzik deneyimi olarak üst seviye performans sergileyen kulaklık bu noktada bizim beğenimizi kazandı. Sanal surround teknolojisinin deneyimi arttırdığı da bir gerçek.

ASUS ROG Strix Fusion 500 Oyuncu Kulaklığı İnceleme Tam Boyutta Gör


Malzeme kalitesi anlamında üst sınıf bir ürün izlenimi veren ROG Strix Fusion 500’ün, kafa bandının alt kısmında kumaş bir yüzey bulunuyor. Üst tarafında ise Republic of Gamers sloganına yer verilmiş. Kulak pedleri 45 derece dönüş açısına sahip. Bu sayede boynunuzda asılıyken rahat bir şekilde hareket edebiliyorsunuz. Kafanıza göre ideal ayarı bulmak isterseniz her iki yandan kademeli bir şekilde kulaklık boyutunu ayarlayabilirsiniz. Kimi kulaklıklarda bozulmaya veya aşınmaya en müsait kısım olan kafa ayarının ROG Strix Fusion 500’de son derece sağlam durduğunu söyleyebilirim. Kulak pedlerinin hemen üzerinde Asus logosuna yer verilmiş. Kafa bandının her iki yanında ve kulak yastıklarının iç kısmında da Republic of Gamers logosu yer alıyor. 360 gram ağırlığındaki kulaklık bana kalırsa kafa üzerine biraz fazla baskı yapıyor. Ancak bu durum kişiden kişiye değişebilir. Zira günlük kullanımda genelde son derece hafif ve kulaklarıma nefes aldıran tipte kulaklıklar tercih ediyorum. Bu noktada alışkanlıklarınız ve kullanım amacınız tercih sebebinizi etkileyen faktörler. Ancak en azından kendi açımdan ROG Strix Fusion 500, saatlerce takabileceğim bir kulaklık değil.

ASUS ROG Strix Fusion 500 Oyuncu Kulaklığı İnceleme Tam Boyutta Gör


Kulaklık beraberinde gelen mikrofon, sol kulak pedinin hemen yanında kulaklık içine gömülü şekilde konumlandırılmış. Açmadığınız sürece kapalı konumda duran mikrofon, yuvasından çıkardığınızdaysa aktif oluyor. Böylelikle mikrofonu açma kapama için ekstra bir ayar yapmaya ihtiyaç duymuyorsunuz. Mikrofon, yuvasına oldukça sağlam bir şekilde yerleştirilmiş. Kendi deneyimim sırasında bazı zamanlarda çıkarmak için ekstra çaba sarf etmem gerekti. Eğer mikrofonu sıklıkla açıp kapamaya ihtiyaç duyuyorsanız bu durum sıkıntı oluşturabilir. Hele ki rekabetçi oyunlar oynuyorsanız. 50 Hz ile 10 kHz arasında frekans cevabına sahip olan mikrofon, yapısı itibariyle kolay bir şekilde ayarlanabiliyor. Ses kalitesi ise tatminkar seviyede. Oyun içi iletişim açısından gayet yeterli. Örneğin şu an dinlemekte olduğunuz kayıt ASUS ROG Strix Fusion 500 oyuncu kulaklığı ile yapıldı.

ASUS ROG Strix Fusion 500 Oyuncu Kulaklığı İnceleme Tam Boyutta Gör


Günümüzdeki pek çok oyuncu ekipmanı gibi RGB aydınlatmaya sahip olan kulaklık Aura Sync desteğiyle birlikte geliyor. Bu sayede Aura Sync destekli diğer Asus ürünlerinizle senkronize bir şekilde kulaklığınızın aydınlatmasını ayarlayabilirsiniz. Ayrıca ROG Strix Fusion 500’ü emsallerinden ayıran bir özelliği de diğer kulaklıklara senkronizasyon yapması. Uygulama üzerinden mobil cihazınıza bağlayıp hem kulaklığınızın hem de bağlı bulunan diğer kulaklıklarınızın renk profillerini ayarlayabilirsiniz. Standart bir ev kullanıcısı için bu özellik ne kadar kullanışlı olur bilemiyoruz. Ancak internet cafe sahibiyseniz veya bir e-spor organizasyonundaysanız tek bir kulaklık üzerinden tüm takımın aydınlatmasını pratik bir şekilde ayarlayabilirsiniz. Mobil uygulama üzerindeki senkronizasyon sekmesini açtıktan sonra sol kulaklığın üzerindeki yüzeye 5 saniye basılı tutarak kulaklığın uygulamayla senkronizasyonunu gerçekleştirebilirsiniz. Evet, yanlış duymadınız.

ASUS ROG Strix Fusion 500 Oyuncu Kulaklığı İnceleme Tam Boyutta Gör


ASUS ROG Strix Fusion 500’ün en dikkat çeken özelliği sol kulak üzerindeki sezgisel dokunmatik yüzeyi. Dışarıdan baktığınızda hiçbir özelliğe sahip değil gibi görünen bu yüzeyde parmak hareketlerinizle yapabileceğiniz çeşitli işlemler mevcut. Örneğin bu alanın ortasına bir kere basarak mevcut şarkıyı durdurup oynatabilir, aşağı-yukarı kaydırarak ses seviyesini arttırıp azaltabilir veya sağa-sola hareket ettirerek önceki-sonraki şarkıya geçiş yapabilirsiniz. Kulaklığınızı diğer cihazlarınızla eşleştirme işlemini de yine bu yüzeye basılı tutarak halledebiliyorsunuz. Ancak dış kısmı parlak olduğu için hareketlerinizden dolayı kulaklık üzerinde bolca parmak izi görmeniz olası. Bu da işin bir diğer boyutu.

ASUS ROG Strix Fusion 500 Oyuncu Kulaklığı İnceleme Tam Boyutta Gör


ASUS ROG Strix Fusion 500, kullandığımız süre boyunca bassları ve detay seviyesiyle kulaklarımızın pasını sildi. 2 çift kulak yastığı ile gelmesi, kullanımının son derece basit olması, malzeme kalitesi ve sezgisel dokunmatik yüzeyiyle dikkat çeken kulaklık, 7.1 sanal surround teknolojisiyle sizi atmosferin içine çekiyor ve oyun içi iletişim konusunda gayet yeterli bir mikrofon performansı sunuyor. Tüm deneyimim sonrasında kulaklığı beğendiğimi söyleyebilirim. Tabi kulaklık seçimi konusunda tercih sebebi olabilecek pek çok unsur mevcut. ROG Strix Fusion 500 sahip olduğu her özellikte belirli bir kalitenin üzerinde performans sunuyor. Eğer ki bu kulaklık sizin aradığınız özelliklere sahipse bu özelliklerin hakkını vereceğinden emin olabilirsiniz.

Bu videomuzda ASUS’un ROG Strix Fusion 500 oyuncu kulaklığına yakından baktık. Bir başka videoda görüşmek üzere.

Herkese iyi oyunlar.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim