Anlık Bildirim

AMD’nin Vega mimarisinin yeni detayları açığa çıktı!

Teknoloji dünyasının merakla beklediği Vega mimarisine dair bilgiler gün geçtikçe çoğalmaya devam ediyor. Son gelen haberde ise kartların bellek konfügrasyonlarına değinildi.
AMD’nin HBM 2 belleklere yer vereceği yeni ekran kartlarının tanıtımına gittikçe yaklaştığımız şu günlerde modellerin özellikleri detaylanmaya devam ediyor. Son gelen haberde ise bu ayın başında AMD tarafından Çin’de düzenlenen etkinlikte aktarılan bilgilere yer verildi. Aslında o zamandan beri etkinlikte yer verilen detaylar yayılıyordu fakat bu sefer etkinliğin gerçek görüntülerine ulaşılmış.

2 HBM2 bellek kümesine yer verilecek

Etkinlikte AMD’nin Başkan Vekili’nin söylediklerine göre kartlarda 4 GB veya 8 GB kapasiteli HBM2 belleklere yer verilebilir. Bununla birlikte ilginç bir detay ise firmanın iş ortaklarının modellerde kendi istekleri doğrultusunda çeşitli yoğunluklarda belleğe yer verme yetkisine sahip olması. Bu durumda daha önceden gelen bilgilerle bu detaylar birleştirildiğinde 470 mm2 zar alanına sahip yongada 2 adet HBM2 bellek kümesine yer verileceği düşünüldüğünde 16 GB, 8 GB ve 4 GB kapasiteli kartların karşımıza çıkması muhtemel.
 
AMD’nin Vega mimarisinin yeni detayları açığa çıktı!
Öte yandan Vega 11 GPU’larının ise sadece bir adet HBM2 bellek kümesiyle donatılacağı, bu sayede daha küçük bir zar alanıyla karşımıza çıkacağı ve böylelikle de mobil platforma hitap edeceği düşünülüyor. Ek olarak bu konuşmayla Vega GPU’larını mobil sistemlerde göreceğimiz doğrulanmış olsa da firmanın ne tarz bir yonga ile karşımıza çıkacağı henüz net değil. Yine de üreticinin Raven Ridge APU’larında Vega GPU’lara yer vereceği bilinen bir gerçek ve bu APU’ların aynı zamanda mobil platforma da geleceği tahmin ediliyor. Ayrıca sadece bir adet HBM2 bellek kümesine yer verilen GPU’ların güçlü oyuncu dizüstülerinde ve mobil iş istasyonlarında görülmesi muhtemel. Yeni nesil mimariye dair gelişmeleri ise hep birlikte takip ediyor olacağız. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6051 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd hbm 2 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim