Anlık Bildirim

Son yıllarda başta Bitcoin olmak üzere şifreli sanal para birimlerine yoğun bir ilgi gösteriliyor. Artık sanal madencilik bir meslek haline gelmeye başladı. Çok değerli olan sanal para birimlerini elde edebilmek için ise çok güçlü grafik kombinasyonlarına ihtiyaç duyuluyor.

Özel üretim

En popüler sanal para birimi olan Bitcoin’in değeri 2900$’a kadar çıkmıştı. Ethereum ise 270$ civarında geziniyor. Bu denli değerli para birimleri için insanlar her şeyi gözden çıkarabiliyor.

Geçmiş dönemde madencilik için bir sistem oluşturmak oldukça maliyetliydi ancak özellikle AMD Polaris mimarisi ile fiyat-performans odaklı ekran kartlarının piyasaya çıkması durumu değiştirdi. Madencilerin adeta hücum ettiği RX 400 ve RX 500 ekran kartları stok sıkıntısı çekiyor. Karaborsaya bile düşen ekran kartlarına 900$ fiyat biçiliyor.

Sektörden gelen bilgilere göre AMD ve Nvidia madencilere yönelik yeni ekran kartları geliştiriyor. Mevcut mimariyi temel alacak ekran kartlarının en önemli farkı harici ekran çıkışının olmaması. Zaten sistemi kurup 24 saat çalışmaya bıraktığınız için bir harici ekrana ihtiyaç duymuyorsunuz.

Madenci ekran kartları sadece üretici ortaklar tarafından satılacak ve orijinal modellerin biraz daha altında bir fiyatlandırmaya sahip olacak. Ayrıca garanti süresi de 90 gün ile sınırlandırılacak.

Şu anda RX 580 ekran kartının peynir ekmek gibi satıldığı düşünüldüğünde daha uygun fiyatlısı çıktığı gün tükenecektir. AMD ve Nvidia’nın bu hamlesi çok yerinde gibi görünüyor. Özellikle madencileri özel kartlara yönlendirmek ana akım ekran kartlarının stok sıkıntısını da çözebilir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12263 kez okundu.
36 kişi, toplam 40 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd radeon rx 580 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim