Anlık Bildirim

AMD dizüstü bilgisayarlar için harici grafik kartı teknolojisini tanıttı

AMD, dizüstü bilgisayarlara harici grafik kartı bağlanarak masaüstü oyun deneyimi yaşanmasını sağlayan "AMD XConnect" teknolojisini tanıttı. Uyumlu grafik kartlarının listesi haberimizde...
İnce ve hafif dizüstü bilgisayarlar genellikle grafik performansından taviz vererek geliyor ama bu durum artık harici grafik kartı ile masaüstü performansı vadeden AMD XConnect teknolojisi sayesinde sorun olmaktan çıkacak gibi görünüyor.
AMD, en son Radeon sürücü güncellemesi ile harici grafik kartı kavramından yararlanmayı umuyor. Radeon Software 16.2.2 güncellemesi, dizüstü bilgisayarlar ve harici GPU arasında kesintisiz tak-çalıştır bağlantısı sağlayan AMD XConnect adında yeni bir teknoloji içeriyor. Eğer Thunderbolt 3 girişi olan bir dizüstü bilgisayarınız varsa, AMD'nin yeni sürücüsüyle makineyi yeniden başlatmak zorunda kalmadan harici bir GPU bağlayabilir ve ekstra grafik gücünden yararlanabilirsiniz.
Şu an için harici GPU'lar Alienware Amplifier ve MSI Shadow gibi belirli dizüstü markalarına bağlanabiliyor. Ancak birkaç ay önce Razer, 375W TDP'ye kadar herhangi bir grafik kartını muhafaza edebilen ve Thunderbolt 3 donanımlı dizüstü bilgisayarlar bağlanarak kullanılabilen "Razer Core" adında bir ekran kartı kutusu duyurmuştu. AMD XConnect teknolojisi bu ürünle uyumlu olarak çalışabiliyor.
AMD XConnect ile uyumlu Radeon grafik kartları:
- Radeon R9 Fury
- Radeon R9 Nano
- Tüm Radeon R9 300 Serisi
- Radeon R9 290X
- Radeon R9 290
- Radeon R9 285
AMD XConnect teknolojisinin sistem gereksinimleri:
- Radeon Software 16.2.2 sürücü (veya daha üstü)
- 1x Thunderbolt 3 portu
- 40Gbps Thunderbolt 3 kablosu
- Windows 10 yapı 10586 (veya daha üstü)
- Thunderbolt 3 üzerinden harici grafik için BIOS desteği
- Desteklenen Radeon R9 Serisi GPU ile yapılandırılmış sertifikalı Thunderbolt 3 ekran kartı kutusu
- Thunderbolt firmware (NVM) V.16 sürümü
Açıkçası XConnect'in sıkı Thunderbolt ve BIOS gereksinimleri göz önüne alındığında, çoğu dizüstü bilgisayar sahibinin Razer Core piyasaya çıksa bile, harici grafik kartı kullanmaları mümkün olmayacak. Ancak diğer ileri seviye oyun teknolojilerinde olduğu gibi, XConnect teknolojisinin yetenekleri de kesinlikle zaman içinde daha fazla dizüstü bilgisayarda kullanılabilir hale gelecek. Bu bağlamda AMD'nin harici GPU yolunda en çok efor sarf edilmesi gereken bölümü geçmeyi başardığını söyleyebiliriz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6384 kez okundu.
19 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, gpu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim