Anlık Bildirim

AMD: "Vega, en hızlı Nvidia modellerine göre çok iyi görünüyor"

Ryzen işlemci ailesiyle büyük ses getiren ve başarıdan başarıya koşan AMD, benzer bir yükselişi Vega GPU ailesiyle ekran kartı arenasında tekrarlamak istiyor. Gelen son açıklamalar oldukça iddialı.
Yeni nesil Ryzen işlemci ailesi ile adeta küllerinden doğan ve teknoloji dünyasına yeni bir heyecan getiren AMD, benzer bir başarıyı ekran kartı arenasında da sergilemeye hazırlanıyor. Vega serisi GPU ailesinin güç verdiği ekran kartlarının, en geç Haziran ayında tanıtılması ve hemen akabinde de kullanıcılarla buluşması bekleniyor.
AMD'nin son 5 yıldaki en radikal GPU mimari değişimini temsil eden Vega ekran kartları için Türkiye'de ilk defa 4K Ultra kalite ayarlarında Doom oyununu oynamış ve detaylarını özel bir videoda sizlerle paylaşmıştık. Hazır olmayan sürücülerle gerçekleştirdiğimiz o deneyimden bu yana aylar geçti ve AMD artık hemen her konuda son hazırlıklarını yapıyor.
Farklı segmentlerde olacak Vega ailesi ile temel hedeflerden biri pek tabi ki 4K'da 60 fps performans değeri sunabilmek. Saf performans değerleri hakkında AMD ekran kartı çalışmalarının lideri Raja Koduri'nin ağzını bıçak açmazken, yapılan yeni bir röportaj bizleri nelerin beklediği konusunda önemli ipuçları veriyor.
AMD'nin masaüstü işlemci çalışmalarının yöneticilerinden Don Woligroski, bir soru-cevap seansında Vega ile ilgili soruya dikkat çekici bir cevap verdi. Radeon RX Vega adıyla pazara girecek olan ekran kartlarının, Nvidia'nın en hızlı ekran kartlarına karşı nasıl performans gösterdiği sorusuna Woligroski: "GeForce GTX 1080 Ti ve Titan Xp ile kıyasladığımızda Vega'nın performansı gerçekten çok iyi" diye cevap verdi.
Çok yeterli bir cevap mı derseniz, pek sayılmaz çünkü, eğer rekabette durum çok iyiyse, acaba ne kadar iyi ? Nvidia tarafının tamamiyle Volta GPU ailesinde son rötuşları yaptığı hatta kimi iddialara göre yaz döneminde GeForce 2000 serisi altında pazara sunabileceği konuşuluyor dolayısıyla AMD, eğer en hızlı olmak istiyorsa mevcut Nvidia ekran kartları dışında yakında çıkması öngörülen kartlara karşı da hazırlıklı olmalı.
Bu arada Vega serisinin rekabetçi olacağı kesin. Ancak bir sonraki aşama olan Navi serisi AMD ekran kartları, Radeon markası altında tüm zamanların en farklı modellerini içerebilir. Elime ulaşan bilgilere göre AMD, Navi serisi GPU tasarımında ekran kartı ve işlemci ekibini birlikte çalıştırıyor ve yenilikçi tasarım çözümlerinin 7nm üretim geometrisiyle entegre edilmesi üzerinde mesai harcanıyor. Amerika'daki NAB Fuarı kapsamında Vega tabanlı grafik kartıyla 8K gerçek zamanlı video düzenleme demoları yapan AMD tarafında Ryzen'dan sonra Vega'nın doğru adreslenmesiyle şirketin yükselişi hızlanarak devam edecektir. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9481 kez okundu.
55 kişi, toplam 64 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, radeon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim