Anlık Bildirim

AMD Vega ekran kartları benchmark testlerine düşmeye başladı

AMD’nin ilk kez yapay zeka teknolojilerine yönelik olarak geliştirdiği Radeon Instinct MI25 grafik hızlandırıcısında yer verdiği Vega mimarisi, testlere düşmeye başladı.

AMD’nin üst seviyede en önemli silahı olacak Vega mimarisi için yaz ayları işaret edilirken, benchmark testleri de hareketlenmeye başladı. AMD’nin son kullanıcıya sunacağı Vega ekran kartları bu sayede detaylanıyor.

Aslında Polaris mimarisi AMD’nin yeni teknolojilere geçiş ve pazarda kendini toparlama süreci olarak görülüyor. Firmanın asıl hamlesi ise Vega mimarisi ile olacak ve gerçek manada Nvidia GTX 1000 serisinin karşısına çıkacak.

Vega geliyor

Vega mimarisi bir süredir kullanımda. Firmanın yapay zeka teknolojilerine yönelik olarak geliştirdiği Radeon Instinct MI25 grafik hızlandırıcısı, Vega mimarisini temel alan ilk AMD ürünüydü. Son dönemde daha fazla yatırım almaya başlayan yapay zeka teknolojilerine önemli bir hamle yapmak isteyen AMD, Vega mimarisini son kullanıcıdan önce kurumlara sundu.

Son kullanıcıya yönelik Vega ekran kartları ise Computex 2017 fuarında karşımıza çıkacak. AMD Radeon RX Vega isimlendirmesi altında toplanacak ekran kartları HBM 2 bellek ile farklılaşmayı amaçlıyor. Önemli performans iyileştirmeleri ile Nvidia 1080 Ti ve Titan gibi devlere kafa tutabilecek.

AMD Vega mimarisindeki grafik biriminin 4096 Stream işlemcisine sahip olduğu ifade ediliyor. 2048-bit bellek veri yolu ile 512GB/s bant genişliğine ulaşılırken, 8-16 arasında HBM 2 bellek seçenekleri göreceğiz. 1500MHz seviyesine çıkabilen ekran kartları 12.5 TFLOPS kayar nokta performansına ulaşıyor. Isıl tasarım gücü ise 225W seviyesinde.

Benchmark testlerinde görünen prototip ekran kartı 1200MHz saat frekansında çalışıyor ve 9.6 TFLOPS performans sunuyor. Tahminlere göre prototipin nihai sürümünde 1266MHz hız ve 10.3 TFLOPS performans olacak. AMD’nin ilk piyasaya süreceği Radeon RX Vega ekran kartının da bu olması bekleniyor.

Geçen yıl 200$ bandının üzerine çıkmayan AMD, bu yıl artık kalıpları kırmaya hazırlanıyor. Vega ekran kartları GTX 1080’i geride bırakacak ancak fiyat çizgisi de 600$ seviyesine yaklaşacak. Bu durumda artık rakip ekran kartlarının sunduğu performans ve grafik avantajları belirleyici olmaya başlayacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11414 kez okundu.
29 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd vega ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim